26 Kasım 2022 23:01 Güncelleme : 26 Kasım 2022 23:01

1 TL'nin maliyeti kendini geçti! Görenler inanamadı, bakın maliyeti ne kadar oldu?

1 TL'nin maliyeti kendini geçti! Görenler inanamadı, bakın maliyeti ne kadar oldu?

Küresel anlamda yaşanan ekonomik kriz birçok ürünün ve hammaddenin fiyatını adeta uçurdu. Yaşanan enflasyon ve ekonomik sıkıntılar üzerine ülkemizde de pek çok şey sanılandan daha pahalı hale geldi. Kısa bir süre önce yapılan açıklamaya göre 1 liralık madeni paranın üretim maaliyeti kendisini geçti. Duyan vatandaş kulaklarına inanamadı. Sosyal medyada gündem alan olay hakkında tüm detaylar...

1 liranın değerini görenler şok oldu!

Dünya çapında yaşanan ekonomik krizler sonucunda ve ülkemizde yer alan enflasyon karşısında birçok ürüne zam geldi. Bu ürünler arasında hammaddeler de yer alıyor. 1 TL'nin üretim maaliyeti kısa bir süre önce yapılan açıklamaya göre kendisini aştı. 1 liradan daha pahalıya üretilen 1 lira duyanları şoke etti. Ülkemizde yer alan enflasyonun, dolar kurundaki dalgalanmaların ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ekonomiyi kötü etkilemesi sonucunda bu duruma gelindiği düşünülüyor.

Türk lirasında gelinen bu nokta sosyal medyada olay oldu. Neredeyse her sektörde oluşan zamlar para maaliyetine de yansıdı. 1 lira için oluşan maaliyet 3 liraya kadar yükseldi. Yaşanan bu durum sosyal medyada birçok kişi tarafından "Türk liranın değer kaybının göstergesi" olarak nitelendirildi. 2023 yılının yaklaşmasıyla birlikte artan fiyatlar 1 liranın maaliyetine de yansıdı. Fiyatların yükselmesi bu kadar beklenmezken küresel olarak yaşanan olayların etkisi büyük.

1 liranın değerini görenler şok oldu!

Şok eden açıklamalar!

Yapılan son dakika açıklamaları ile 1 liranın üretim maaliyeti açıklandı. Yapılan açıklamalara göre 1 liralık demir paranın üretim maaliyeti 3 liradan fazla olduğu söyleniyor. 1 liranın üretim maaliyeti kendi fiyatının üzerine çıktı. 1 liranın değer kaybı büyük oldu. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar tarafından yapılan açıklama ile birlikte duyanlar şok oldu. Yapılan açıklamada 1 liralık madeni paranın üretim maaliyeti kendisini aşarak 3 liranın üzerine çıktığı iddia edildi. Millî Gazete'de yer alan bir habere göre piyasadan toplanan madeni paralar hurdacılar tarafından alınmaya başlandı. Bu durum hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Etiketler

Gündem   Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış