20 Aralık 2021 11:51 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:19

15 Tatil Ne Zaman? Okullar Ne Zaman Kapanıyor? İşte Ara Tatil Sömestr Tarihi!

15 Tatil Ne Zaman? Okullar Ne Zaman Kapanıyor? İşte Ara Tatil Sömestr Tarihi!

Yılbaşı iyice yaklaşmışken okulların ne zaman ara tatile gireceği de merak konusu oldu. Öğrenciler ve veliler dönem yorgunluğunu atmak için tatil planlarını yapmaya şimdiden başladılar. Peki 15 tatil ne zaman başlayacak? İşte okulların ara tatile çıkacağı o tarih!

15 tatil için son düzlüğe girildi ve tüm gözler tatilin ne zaman olacağına çevrildi. Öğrenciler tatilin ne zaman olacağını ve tatilin keyfini ne zaman doyasıya çıkaracaklarını araştırmaya başladılar. Ayrıca çalışan anne ve babalar, memleketlerine gitmek için sömestr tatilini dört gözle bekler oldular. Milli Eğitim Bakanlığı da bu durumları göze alarak ara tatilin ne zaman olacağını yine aylar öncesinden açıkladı. Yapılan takvimle birlikte 2021 2022 Eğitim Öğretim Yılı tatilleri daha önceden planlandı. Peki 15 tatil ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman kapanıyor? İşte ara tatil sömestr tarihi!


15 Tatil Ne Zaman Başlıyor?


Herkesin büyük bir heyecanla beklediği 15 tatil tarihi belli oldu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 24 ocak tarihinde ara tatile girecekler ve 4 şubat tarihinde tekrar ders başı yapacaklar. Daha sonra yeni dönemde bir kez ara tatil yapılacak. Bu tatil bir hafta sürecek. Ardından ise bir buçuk aylık ders yapılacak ve öğrenciler yaz tatiline girecekler. İkinci dönende yapılacak olan ara tatil ise 11 Nisan tarihinde başlayacak. Bir haftalık tatilin ardından öğrenciler tekrar ders başı yapacaklar.


2022 Yılında Okullar Ne Zaman Yaz Tatiline Girecek!


24 ocak tarihinde ara tatile girecek olan okullar 2 hafta tatil yapacaklar. Ardından eğitim öğretim döneminin ikinci dönemi başlayacak. İkinci dönem yaklaşık olarak 4 buçuk ay sürecek. Bu sürenin ardından sonra ise 2021 2022 Eğitim Öğretim Yılı son bulacak. Peki 2022 yılında okullar ne zaman kapanacak? Bu sorunun cevabı çok önceden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim öğretim takviminde ilan edilmiştir. Bu takvime göre 2022 yılında ilkokullar, ortaokullar ve liseler 17 Haziran tarihinde kapanacak. Bu süreden sonra okullar 2  buçuk ay tatil yapacak. Ancak yeni eğitim ve öğretim döneminin ne zaman başlayacağı henüz netlik kazanmadı. Şimdiki eğitim öğretim yılı tamamlandıktan sonra ise kısa bir süre içinde sonraki eğitim öğretim döneminin hangi tarihte başlayacağının ilan edilmesi bekleniyor.

Etiketler

Eğitim  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış