17 Mayıs 2022 08:20 Güncelleme : 17 Mayıs 2022 08:20

2 Malzemeli Molotof Tatlısı Öve Öve Yiyeceksiniz! Bu Lezzeti Denemeyen Pişman Olur

2 Malzemeli Molotof Tatlısı Öve Öve Yiyeceksiniz! Bu Lezzeti Denemeyen Pişman Olur

Farklı tatlı tarifi arayanlar içim ideal seçim kesinlikle molotof tatlısıdır. Portekiz mutfağının gizli elması molotof tatlısı çay saatlerinde ya da misafirlere ikram edildiğinde tabakta kalmayacaktır. Hem lezzetli hem ekonomik hem de pratik olan bu tatlı misafirlerinizi kıskandıracak. Az malzemeyle yapılan molotof tatlısının lezzeti ise damaklarda kalmaktadır.


Özellikle karamel aşıklarının bayılacağı ve yaptıkça yapacağı tatlılardan biri olacaktır. Dikkatle pişirilen ve farklı teknikler eşliğinde yapılan molotof tatlısının ismi kişilere tuhaf gelmektedir. Ancak tatlının isminde küçük bir gönderme olduğu gözlemlenmiştir. Lezzetiyle ve farklı görünüşüyle herkesi kendine hayran bırakacak molotof tatlısını hemen denemelisiniz. 

Molotof Tatlısı İçin Gereken Malzemeler


Sadece iki malzemeyle yapılan molotof tatlısı şipşak tatlılardan biridir. Özellikle davetsiz misafirler için farklı ve lezzetli bir seçenek olacak molotof tatlısı için gereken malzemeler ise şu şekilde sıralanmaktadır;
• Karamel İçin Gereken Malzemeler;
- Şeker (1 ila 2 su bardağı arası)
- Su ( 1 ile 2 su bardağı arası)
• Mereng İçin Gereken Malzemeler;
- Toz şeker ( 5 yemek kaşığı)
- Yumurta beyazı ( 5 adet)

Molotof Tatlısı Yapılış Tarifi

Hafifliği ile midenize şölen sunacak lezzetli molotof tatlısının yapılışı oldukça basittir. Tadı damağınızda kalacak molotof tatlısının yapılış tarifi şu aşamalardan geçmektedir;

1) İlk aşamada karamel yapılmaktadır. Karamel için şeker ve suyu sos tavasına dökün. Ateş seviyesi orta olacak şekilde karamel koyu bir renk alana kadar kaynatın.

2) Karamel henüz sıcakken bir metal kek kalıbı ya da metal tepsiye dökün. Sıcak metal kek kalıbını eldiven eşliğinde tutarak dikkatlice karameli dağıtın. Ardından karameli soğuması ve sertleşmesi için kenara bırakın.

3) Üçüncü aşamada ise merenge başlanmaktadır. Derin bir kaba yumurtanın beyazlarını dökün ve köpürtün.

4) Köpüren yumurtalara yavaş, yavaş ve azar azar şekeri dökün. Şeker eriyene kadar mikser yardımıyla karışımı çırpın.

5) Daha önceden yaptığınız karamelin üzerine merengi yavaş ve parçalar halinde koyunuz.

6) spatula eşliğinde merengi yayın.

7) Fırını fanlı bir şekilde 180 derece ısıtın.

8) Derin bir tepsinin yarısına sıcak su doldurun ve bu suyun üzerine kek kalıbını yerleştirin.

9) 8 Dakika boyunca tatlınızı çalışan fırında pişirin. 8 dakikadan sonra fırını kapatın ve fırının kapağını açmadan tatlıyı 30 dakika fırında bekletin.

10) Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra 15 dakika boyunca sertleşmesini bekleyin. Ardından üzerine bir kap alarak kek kalıbının içinden çıkarın. Afiyet olsun

Molotof Tatlısı Yapılış Tarifi

Molotof Tatlısı Püf Noktaları


Molotof tatlısı yapıldıktan sonra isteğe bağlı olarak ılık ya da isteğe bağlı olarak fırından çıktıktan sonra üzerine karamel sosu dökülerek yenilmektedir. Ancak molotof tatlısının en önemli püf noktası molotof tatlısının ilk aşamasında yapılan karamelin aşırı derecede koyu olmamasıdır. Bu tatlıyı acı yaparak bütün lezzeti götürmektedir. 

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış