23 Şubat 2022 08:00 Güncelleme : 23 Şubat 2022 08:00

2 yıl geri ödemesiz kredi mujdesi geldi! 8 yıl vadeli krediye yetişen başvuruyor! İşte detaylar

2 yıl geri ödemesiz kredi mujdesi geldi! 8 yıl vadeli krediye yetişen başvuruyor! İşte detaylar

Yeni ekonomi modeli ile beraber devreye sokulması beklenen 60 milyar TL’lik destek paketi hakkında merak edilenleri derledik. 2 yıl geri ödenmeksizin verilecek paketten kimlerin faydalanacağı belli oldu. Vatandaşlara verilecek olan destek paketinin detayları belli oldu.

Yeni ekonomik model kapsamında ihracat, üretim ve yatırım işletmelerine Kredi Garanti Fonu (KGF) garantisi (hazine desteği) ile 60 milyar lira destek sağlanacağı açıklandı. Paketin bu hafta faaliyete geçmesi beklenirken, iş dünyasının finansmana erişimini kolaylaştırmak için uygulanan destek üç başlıkta toplanacak, tutar belirlenirken 'yatırımcılar' ve 'ihracatçılara' 25 milyar lira tahsis edilecek. 'iş harcamaları' 10 milyar olacak. Lira'yı bulduğu bildirildi.

Pandemi döneminde iki yıl önce dağıtılan KGF kredilerinin bir kısmı kullanım amacının dışında tüketime sunuldu. Yeni paketlerde buna izin verilmez. Yeniden finansman yasaktır. Yeni ambalajlar için fatura ve sözleşme kaydı zorunluluğu getirildi. İşletme sermayesi gereksinimleri için yalnızca kart düzenleme gereksinimleri. Nakit kullanımı %10 ile sınırlıdır. Prosedürler kesinlikle uygulanacaktır.

Öte yandan faiz oranları 0-24 ay arasında değişkenlik gösterir. (TL referans+ yüzde 1), 24 ay üzeri değişken (TL referans+yüzde 2) olurken her bir küçük ve orta büyüklükte olan işletmeler (KOBİ) için en çok 25 milyon lira, büyük firmalar için 100 milyon lira limit olacağı bildirildi.

6 ay geri ödemesiz ve 18 ay vadeli olacak. Kâr payı sabit (TL referans+yüzde 1) olarak uygulanacak. Faiz oranı değişken (TL referans+yüzde 1) olacak. Halen ihracat yapan ve ihracat yapma potansiyeli bulunan KOBİ yararlanacak.

6 ay geri ödemesiz olacak ve 24 ay vade sağlanacak. Kâr payı sabit (TL referans+yüzde 1) olarak uygulanacak. Faiz oranı değişken (TL referans+yüzde 2) olacak. 1 yıl boyunca kullanılabilecektir.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış