25 Mayıs 2022 19:14 Güncelleme : 25 Mayıs 2022 19:14

2022 Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar Olacak? Bu Fiyatları Görenler Resmen Çılgına Dönecek, Kimse Kurban Kesemeyecek

2022 Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar Olacak? Bu Fiyatları Görenler Resmen Çılgına Dönecek, Kimse Kurban Kesemeyecek

Ekonominin çok daha kötü olduğu yıllarla da karşılaştık, özellikle enflasyon bazında baktığımız zaman yüzde 800’lere varan enflasyonlar bu ülkenin bir zamanlar vazgeçilmez kaderiydi. Ancak o zamanlarda para vardı ancak ürün yoktu. Bu da enflasyonun yüzde 800 değil yüzde üç milyon hissedilmesine neden oluyordu.

Enflasyon bir gecede inip bir gecede çıkıyordu. Ama o zamanlarda bile bugünkü kadar kurban fiyatları konusunda artış görünmüyordu. 2022 yılı Kurban Bayramı gerçek manada çok çetin geçecek ve sadece parası olan, gerçekten bir tasarrufu bulunan insanlar kurban kesebilecek. Kurban kesilmesi ile ilgili, hayvan satıcıları ve Erzurum Oltulu hayvancılarla yaptığımız özel görüşmelerde hayvanların fiyatının geçen seneye oranla yüzde 50’den daha fazla artış olduğunu gördük. Geçtiğimiz yıl 15 bin lira olan hayvanlar bu yıl 25 bin liradan başlayacak. Başlangıç fiyatında olan hayvanlarda öyle iri ve yapılı hayvanlar değil tabii ki bakımsız ve az et verecek hayvanlar olacak.  

2022 Kurban Fiyatları Ne Kadar?

2022 yılında kurban fiyatları ne kadar araştırması yapan okurlarımıza özel olarak derlediğimiz bilgilerde küçükbaş hayvanların yani koyun ve keçi gibi hayvanların üç bin liradan başlayarak altı bin liraya kadar uzandığını görüyoruz. Küçükbaş hayvanlar ile ilgili aşırı yüksek diyebileceğimiz bir fiyat artışı olmasa da ne yazık ki büyükbaş hayvanlara özel olarak bunu söylemek imkansıza yakın. Çünkü geçtiğimiz Kurban Bayramı için hayvan fiyatları idealdi yani yine pahalıydı ancak satın alınabilir seviyedeydi. Bu yıl, geçen yıla oranla bir kurban fiyatı 25 bin liradan başlıyor. 25 bin liraya en ucuz şekilde alınacak olan bir hayvana dört kişinin ortak olması sonucu kişi başı altı bin 250 liraya kadar para ödenecek.  

2022 Kurban Fiyatları Ne Kadar?

2022 Kurbanlık Fiyatı

25 bin liradan başlayan kurban fiyatlarında ortalamanın 35 bin lira ile 50 bin lira aralığında olduğunu da kabul etmek gerekiyor. Çünkü 25 bin liraya satın alınacak olan hayvanların genelde inek olduğu ve bakımsız oldukları gerçeğini bilerek hareket etmek gerekir. Ortalama bir dananın fiyatı ise 35 bin lira civarında başlayacaksa yine dört kişinin bu hayvana ortak olması sonucu sekiz bin 750 lira para ödemesi yapılacak. 

2022 Kurbanlık Fiyatı

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış