8 Aralık 2022 03:14 Güncelleme : 8 Aralık 2022 03:14

Açıköğretim lise sınavlarına girecekler dikkat! Online mı yapılacak belli oldu, işte yeni sınav tarihi

Açıköğretim lise sınavlarına girecekler dikkat! Online mı yapılacak belli oldu, işte yeni sınav tarihi

Her yıl olduğu gibi bu yıl da açıköğretim sınavlarının tarihleri merak içinde bekleniyor. AÖL sınav tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı! Açıköğretim Lisesi için 22 Ağustos’ta kayıt süreci başlamış ve bu süreç 14 Ekim’de son bulmuştu. Şimdi ise pek çok öğrenci, 1. dönem sınavları için çalışmaya başladı. Peki açıköğretim sınavları en zaman başlayacak? AÖL sınavları uzaktan mı yoksa yüz yüze mi gerçekleşecek? İşte detaylar…

AÖL sınavları her yıl olduğu gibi bu yıl da pek çok öğrencinin merak ettiği konulardan biri haline geldi. AÖL sınavları için araştırmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre AÖL sınav tarihleri belirlendi.

Açıköğretim sınavları nasıl gerçekleştiriliyor?

Açık Öğretim Lisesi sınavları 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Sınavda ise öğrencilere 20 adet soru yöneltilecek. Açık Lise öğrencileri online sınavlarda tüm soruları cevaplandırmak için 25 dakikaya sahip olacak. Bu süre dolduğunda ise öğrenciler sınav ekranındaki sorulara cevap veremeyecek ve sınav otomatik olarak sonlanacak.

Öğrencilerin ders geçme notu 45 olarak belirlendi. Açık Lise sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu ya da 3 yanlış 1 doğruyu götürmeyecek. Puan hesaplamasında sadece doğru yanıtlar hesaplanacak. Sınavlarda her doğru yanıt için 5 puan verilmektedir. En az 9 soruyu doğru cevaplayanlar, dersi geçmek için yeterli puana sahip olmuş olacaklar.

Açık Lise online sınav ekranında başka bir sekme ya da arkada herhangi bir uygulama açık olmamalı. Bunun tespit edilmesi durumunda kişinin sınavı geçersiz sayılacak. Sınav sekmesi açıldığında bilgisayardaki sekmeleri ve uygulamaları kontrol eden özellik devreye gireceğinden öğrencilerin alt sekmelere bakması, ekranı bölüp birinden sınav sekmesini açarken diğer sekmede kopya çekmesi gibi durumlar kolaylıkla tespit edilebilecek.

Açıköğretim sınavları nasıl gerçekleştiriliyor?

AÖL sınavları ne zaman yapılacak?

AÖL sınavları 9 aralık Cuma günü 09:30’dan 20 Aralık 2022 Salı günü 23:59’a kadar çevrimiçi olarak yapılacak. Bu süre zarfı içerisinde kişilerin sınav sistemine girip soruları yanıtlaması gerekecek. Zaman dolduktan sonra sınava girilemeyecek.

Etiketler

Eğitim  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış