24 Şubat 2022 12:03 Güncelleme : 24 Şubat 2022 12:24

Akaryakıta Bu Sefer İndirim Geldi! Benzin LPG ve Motorin Fiyatları Düşüyor! İşte Son Durum

Akaryakıta Bu Sefer İndirim Geldi! Benzin LPG ve Motorin Fiyatları Düşüyor! İşte Son Durum

Son zamanlarda yükselen enflasyondan nasibini alan akaryakıt fiyatlarına bu kez indirim yapıldı. Geçtiğimiz günlerde neredeyse her gün zam üstüne zam gelen benzin motorin ve LPG'ye yalnız 5 kuruş indirim geldi.

Doların karşısında eriyen Türk lirası ve brent petrol ücretlerinin artması nedeniyle sürekli zam yapılırken, benzin, motorin ve LPG ye yapılan zamlar pompaya kuruşu kuruşuna yansımasına sebep oldu.

Akaryakıt ücretlerine uygulanan zamlar resmi olarak Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından günü günene açıklanmaya devam ediyor. Fakat 2022'nin Ocak ayında tam 4 defa gizli gizli zam yapıldı.

Gizli gizli yapılan bu zamlara dün bir yenisi daha katıldı. Motorinin litre fiyatı 15 lira 53 kuruştan, 15 lira 57 kuruşa aniden yükseltildi.

Benzinin litresine sessizce indirim geldi

Akaryakıt fiyatları için yapılan gizli zamlardan sonra, bu defa gizli gizli indirim geldi. benzinin litre fiyatına bu gece yarısı 5 kuruş indirim geldi. Benzinin litresi 15 TL 29 kuruştan, 15 TL 24 kuruşa, katkılı benzinin litresi ise 15 TL 32 kuruştan, 15 TL 27 kuruşa indi.

Akaryakıt şirketleri kar marjını aştı

İndirim yapılmasının sebebini merak edenler için ilgili sektörlerden yapılan açıklama ise şu; "Benzin ve motorine peş peşe (4 kuruşa kadar) kamuoyuna açıklanmadan zam yapıldı. Akaryakıt dağıtım şirketleri böylece toplam kâr marjlarını ya da paylarını artırdı. Benzinde bu pay öngörüleni aşmış olabilir. Bunu bilemiyoruz. Bu durumda enerji yönetimi de müdahale etmiş olabilir" 

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış