Merkez Bankasının Kur sabitlenme kararına rağmen fiyatların neden bu kadar arttığına anlam verilemezken, sevindirici haber MHP kanadından geldi.
Fiyatlarda indirim olabilmesi için düzenleme yapılıp yapılmayacağı insanlar tarafından merak ediliyor. Bu konuda yazılı açıklama MHP Genel Başkan Yardımcısı olan Semih Yalçın tarafından yapıldı. Bu konuyla ilgili olarak çalışmaların başladığını ve yakından insanlara sevindirici haberlerin verileceğini aktardı.
Akaryakıt Fiyatlarında Genel İndirim Olacak mı?
Akaryakıt fiyatları son dönemde sürekli yükseliş haberleri ile dikkat çekiyor. Önlenemez bir şekilde yükselen fiyatlar sonrasında büyük şehirlerde azalan trafik dikkat çekici bir düzeye geldi. Fiyatların düşürülmesi ile ilgili olarak hükumet tarafından özel olarak çalışmaların yapıldığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptı.
Başkan Yardımcısı Yalçın, MHP İl Başkanları Toplantısı sonrasında bu konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Açıklama içerisinde yapılan çalışmalar ile ilgili olarak net bir bilgi verilmezken, bu duruma gelinmesinin sadece iç piyasada ki derin dalgalanmalardan kaynaklanmadığı, dış etkenlerin fiyatların artmasında etkili olduğunu da belirtti.
Akaryakıt Fiyatları Artış Sebebi Dış Etkenler
Küresel piyasada petrolün varil fiyatının 100 dolar bandına doğru yaklaşması, ülkemizde döviz kurlarının çok yüksek bir seviyede yer alması, bu fiyatlandırmanın devam edeceğinin düşünülmesine neden oluyor.
Hükümet tarafından giderek artan bu yükselişlere önlem almak adına vergiler başta olmak üzere farklı düzenlemeler yapılarak piyasanın rahatlatılmasının amaçlandığı açıklandı. Fiyatlar ile ilgili her gün zam haberinin gelmesi insanların psikolojilerini bozduğunu, özellikle her gün motorlu taşıtlarla iş yapan insanların neredeyse motor kapatacak seviyeye geldiği belirtildi.
İstanbul gibi yoğun trafik ile yüz yüze olan bir şehirde dahi bu artışlar sebebiyle gözle görülür bir trafik rahatlığı yaşanmaya başladı. MHP kanadı tarafından yapılan açıklama ile yakın gelecekte akaryakıt fiyatlarının dengelenmesi ve sabitlenebilmesi için özel bir çalışmanın yapıldığı duyurulmuş oldu.
Etiketler
Gündem