17 Eylül 2022 10:30 Güncelleme : 17 Eylül 2022 10:30

Aloe veranın hiç bilmediğiniz kullanım alanları! Cilt bakımından saç sorunlarına kadar faydası bulunuyor

Aloe veranın hiç bilmediğiniz kullanım alanları! Cilt bakımından saç sorunlarına kadar faydası bulunuyor

Aloe vera kolay yetişmesiyle birlikte birçok alanda da faydalarıyla bilinmektedir. Bu bitki ile cilt bakımından saç bakımına kadar birçok konuda faydalarından yararlanabilirsiniz.


Geçmişten günümüze birçok yerde kullanılan bu şifalı bitkinin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle cilt sağlığı konusunda oldukça faydaları olan bu bitkiyi değerlendirme şansımız da bulunuyor. Yetişmesi oldukça kolay olan bu bitki hem dekor olarak hem da kullanım alanları bakımından oldukça vazgeçilmez bitkilerden biridir. İşte aloe veranın kullanım alanları…


Aloe veranın bilinmeyen faydaları

Aloe vera bitkisi ağız kokusunda oldukça etkili bitkilerden biridir. İçinde bulunan antiinflamatuar bileşiği ile birlikte ağız kokusuna sebep olan bakteri yok eder ve düzenli kullanımda ağız kokusu sorununu ortadan kaldırır. Bunun için yarım su bardağı ılık suyun içine iki yemek kaşığı Aloe vera jelini ekleyin ve güzelce karıştırın. Bu karışımı gargara olarak kullanabilirsiniz. Ağzınız iki dakika boyunca bu karışımı çalkalamanız gerekmektedir.
Aloe veranın bir diğer faydası da güneş yanıklarına karşı cildinizi korumaktadır. Güneş yanığı olan bölgeler Aloe vera jelini sürerek cildinizin iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Bir diğer kullanım alanlarından biri de ayak topuklarında oluşan kuruluklara ve çatlaklara oldukça iyi gelmektedir. Bunun için ayağınızı ılık suyun içine sokun ve bir süre bekletin. Ardından ponza taşı ile ayaklarınızdaki ölü deriyi alın. Daha sonra Aloe vera jeli ile birlikte ayak topuklarınızı nemlendirin. Üzerine çorap giyin ve bir gece boyunca bu şekilde bekletebilirsiniz. Düzenli kullanımda bu sorun ortadan kalkacaktır.

Aloe veranın bilinmeyen faydaları

Saç sorunlarını azaltıyor

Saç dökülmesi ya da kepek sorunu yaşayan kişiler bu doğal bitkinin jelinden yararlanabilirler. Aloe vera jelini blendırdan geçirin. Daha sonra jöle kıvamına gelene kadar karıştırın. Ardından içine istediğiniz bir yağdan ve birkaç damla baldan jelin içine ekleyin. Bu karışımı karıştırdıktan sonra saç derinize ve tüm saçınıza uygulayın. 2-3 dakika masaj yapın ve bu maskeyi 20-25 dakika bekletin. Ardından saçlarınızı güzelce durulayın. Düzenli kullanımda saç köklerinizi güçlendirecek ve saçlarınızın parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayacak.

Saç sorunlarını azaltıyor

Etiketler

Kadın  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış