2 Ekim 2022 09:30 Güncelleme : 2 Ekim 2022 09:30

Altın alacaklar bu fırsat, son fırsat! İslam Memiş ivedi olun diye uyardı büyük dalga geliyor

Altın alacaklar bu fırsat, son fırsat! İslam Memiş ivedi olun diye uyardı büyük dalga geliyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, vatandaşları uyardı. Yılsonunu işaret eden İslam Memiş, gram altındaki büyük fırsatı vurguladı. Gündemde oldukça dikkat çekecek açıklamalar imza atan İslam Memiş, kritik uyarılarına devam etti.

Genel olarak piyasalarda yaşanan hareketlilik devam ederken, altın fiyatlarında da gün içinde yaşanan dalgalanmalar oldukça dikkat çekiyor. Özellikle gram altında yaşanan bu dalgalanmalar yatırımcıları düşündürürken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu konuda bir açıklama yaptı. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

İslam Memiş altındaki dalgalanmalar hakkında konuştu

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaş sebebiyle piyasalarda da dalgalanmalar hız kesmeden devam ederken, gram altın fiyatlarında da gün içerisinde inişler ve çıkışlar meydana geliyor. Gün içindeki bu dalgalanmalar hakkında Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu konuda kritik uyarılarda bulundu. Altın fiyatlarındaki bu dalgalanmaların yılsonuna kadar süreceğini ifade eden İslam Memiş, döviz kurunda emtia fiyatlarında da sert dalgalanmaların olduğunu açıkladı.

Özellikle bu sert dalgalanmaların nedeninin döviz kuralarındaki FED etkisinin çok belirgin bir şekilde ortaya çıktığını dile getirdi. FED Başkanı ve FED üyelerinin ciddi açıklamalar yapmaya devam ettiklerini de ifade etti. FED Başkanı ve FED üyelerinin bu açıklamalarının dolar endeksinde, altının ons fiyatında ve gram altının fiyatlarında dalgalanmalar konusunda etkili olduğunu dile getirdi. Belirsizlik ve risklerin de ciddi anlamda artmaya devam ettiğini de ifade etti.

İslam Memiş altındaki dalgalanmalar hakkında konuştu

Düşüşler kalıcı olmayacak

İslam Memiş açıklamalarında; “Belirsizlik ve risklerin arttığı dönemlerde de altının Ons fiyatı 1615 ila 1660 dolar arasında dalgalanıyor. İster istemez gram altında gün bazında günlük 20-30 lira gibi bir dalgalanmayla karşı karşıya kalıyoruz. Yılsonuna kadar bu dalgalanmalar devam ediyor. Özellikle yatırımcılar ekran fiyatlarıyla serbest piyasalar arasındaki kur farkına mutlaka dikkat etmeli. Ekran fiyatıyla serbest piyasalarda Gram Altın/TL fiyatında 25-30 lira gibi fark var. Özellikle talepten oluşan bir farkı ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı. Altın fiyatlarındaki düşüşlerin kalıcı olmayacağını ifade eden Memiş, 950-1000 lira aralığında olan gram altın fiyatının vatandaşlara alın fırsatı sunmaya devam ettiğini dile getirdi.

Düşüşler kalıcı olmayacak

Etiketler

Magazin  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış