25 Aralık 2022 12:25 Güncelleme : 25 Aralık 2022 12:25

Altın da değil dolarda! 2023'de asıl o yükselecek, işte altın ve doların yerini alan yatırım aracı

Altın da değil dolarda! 2023'de asıl o yükselecek, işte altın ve doların yerini alan yatırım aracı

Uzman isimler tarafından yatırım aracı olarak altın önerilmiyor. Son zamanlarya yapılan açıklamalara göre ne altın yatırımı ne de dolar yatırımı bu kadar kazandırmıyor. 2022 yılında büyük bir artış gösteren altın ve dolar fiyatları bu yatırım aracından daha aşağıda kaldı. Uzmanlar yatırımcıları uyarıyor. Araştırmadan doğrudan altına yatırım yapmak doğru değil. 2023 yılında fırtınalar estirecek yatırım aracı açıklandı. Peki uzmanlar hangi yatırımı öneriyor? İşte tüm detaylar...

En çok kazandıran yatırım aracı!

Altın fiyatlarında 2022 yılının son zamanlarına doğru bir yükseliş meydana geldi. Sürekli olarak yükseliş sağlayan altın fiyatı 2022 yılında yatırımcılara oldukça çok kazandırdı. Uzmanlar tarafından altın ve gümüş fiyatlarına dair 2023 tahminleri gelmeye devam ediyor. Analistler tarafından bahsedilen yatırım araçlarında gümüşün 2023 yılında daha etkili olacağı söyleniyor. Gümüşün ümit edici olduğunu belirten analistler kazanç beklentisinin ön planda olduğunu da vurguladılar. Analistlerin bazıları ise gümüşün volatil yapısı ve son iki yılda istenilen satışı ve ilgiyi görmemesi üzerine 2023'te sarı metalden (altın) daha satacağı düşünceler arasında yer alıyor.

En çok kazandıran yatırım aracı!

Gümüş fiyatı ne kadar olacak?

2022 yılında karışık bir yatırım yolu olarak nitelendirebileceği söyleniyor. Beyaz metaldeki talebin azalması üzerine birçok vatandaş sarı metale yöneldi. Bu durumda 2023 yılında gümüş satışlarının tekrardan yükseliş yaşaması bekleniyor. 2022 yılının başından itibaren yüzde 3 artış gösteren gümüş altın ons fiyatı 23,80 dolar olurken altın fiyatları 1.815 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. 

Gümüş fiyatı ne kadar olacak?

Gümüş fiyatı yeni yıl tahmini!

Ünlü analist Millman tarafından yapılan gümüş tahminleri ise yatırımcıların dikkatini çekti. Ünlü analistin gümüş için beklentileri ise dudak uçuklattı. Günümüzde ONS fiyatı 23,80 olan gümüş fiyatı tahminlere göre 2023 senesinde ONS fiyatı 28-30 dolar arasında olması bekleniyor. Fakat analist yaptığı açıklamada gümüş fiyatlarının 20 dolar veya daha aşağısına düşme durumunda geri çekilmelere karşı dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış