10 Şubat 2022 08:00 Güncelleme : 10 Şubat 2022 07:52

Altın Fırtınasına Hazır Olun! İslam Memiş Bu Sefer Bombayı Patlattı

Altın Fırtınasına Hazır Olun! İslam Memiş Bu Sefer Bombayı Patlattı

Dolar, Euro ve altın fiyatlarındaki artış devam ediyor. Önümüzdeki günler için ekonomi uzmanı İslam Memiş, vatandaşı uyardı: Fiyatlar uçacak mı, yoksa düşecek mi?

Ekonomi konularında uzman olan ve piyasa konusunda isabetli tahminlerde bulunan İslam Memiş, önümüzdeki dönem için açıklamalarda bulundu. Altın fiyatlarında ne gibi değişimler olabileceğinine dikkat çeken Memiş, yatırımcıları uyardı. Memiş’e göre altın fiyatları ilerleyen günlerde nasıl olacak? Yatırım yapayı düşünenler bu yazıya mutlaka göz atmalı.

Altın Fiyatlarında Son Durum

Dünyada yaşanan gelişmeler ekonomiye etki etmeye devam ediyor. Rusya’nın Ukrayna’ya olan askeri baskısı, ABD’nin bu durum karşısında izlediği politika, Fransa’nın Rusya’ya olumsuz cevabı gibi süreçler savaşla ilgili kaygıları arttırmaya devam ediyor. Yaşanan bu durum ise altına yönelik talebin artmasına neden oluyor.

FED’in hamlelerine karşın altın fiyatının artması ve ons altının yaklaşık olarak 1820 Dolar civarlarına kadar yükselmiş olması dikkat çekiyor. Bu durum gram altın fiyatlarını da etkiledi. Tüm dünyada gram altın da dahil, altın fiyatları yükselişe geçti.

Bu son gelişmelerin ardından gram altının fiyatı 798 TL’yi bulurken, çeyrek altın 1.315 TL’ye yükseldi. Öte yandan cumhuriyet altını 5.245 TL oldu, yarım altın ise 2.630 TL’yi gördü. Bu yaşanan gelişmeleri yakından takip eden uzman İslam Memiş ise durum değerlendirmesi yaparak, yeni öngörülerde bulundu. 

Altın Fiyatlarında Son Durum

İslam Memiş’in Altına Dair Tahminleri?

İslam Memiş, altın fiyatlarının yükselişine dair değerlendirme ve tahminlerde bulundu. Piyasalarda şuanda bir sıkışıklığın olduğunu öne süren Memiş, yakın zamanda ABD açıklanması beklenen enflasyonla bu durumun ilişkili olduğunu dile getirdi. Bu açıklamaya göre piyasalardaki dengeler değişebilir.

Memiş’ e göre FED, genel piyasalar üzerinde yoğun baskısını Mart ortasına kadar sürdürebilir. Bu nedenle altın ve gümüş fiyatlarında bir düşüşün gerçekleşebileceğine dikkat çeken Memiş, mevcut savaş tedirginliğinin bu durumu etkileyebileceğinin de altını çizdi.

Memiş’e göre Rusya ve Ukrayna arasındaki krizde yeni bir durum söz konusu olmazsa, dolar kendini toparlayacak ve altın üzerindeki baskısına devam edebilecek. Bu durumda Memiş’in uyarısı gram altın üzerinden yatırım yapmamak. Bunun yerine Memiş, yatırımcıları çeşitli yönlerde yatırım yapmayı öneriyor. Sadece altına endekslenmek doğru bir tutum olmayabilir.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış