30 Eylül 2022 10:00 Güncelleme : 30 Eylül 2022 10:00

Altın iki yılın en düşük rakamlarını gördü! İslam Memiş bu bir şans diyerek altının çıkacağı rakamı açıkladı

Altın iki yılın en düşük rakamlarını gördü! İslam Memiş bu bir şans diyerek altının çıkacağı rakamı açıkladı

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından iki yılın en düşük rakamları görüldü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın hakkında değerlendirmelerini paylaştı. Yanan bu düşüşün ardından altının yükseleceği rakamlar konusunda tahminlerde bulundu.


ABD Merkez Bankası (FED) politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 3-3,25’ yükseltti. Bu kararın ardından dövizde yukarı yönlü hareket görülürken, ons altında da gerileme yaşandı. Bu düşüşün ardından altın fiyatlarında tekrardan bir yükselme görüldü. FED’in üst üste faiz artırması ve FED Başkanı Jerome Powell’un faiz artırımı konusunda verdiği ‘kararlılık’ mesajından sonra dolar karşısında, diğer para birimleri ile emtialarda da kayıplar yaşandı. Yatırımcıların kafası karışırken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu konu hakkında açıklamalarda bulundu. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

“Büyük bir savaş hazırlığı”
YouTube kanalında piyasalar hakkında açıklamada bulunan İslam Memiş, manipülasyondan dolayı Sterlin’in sert kayıplar yaşadığını belirtti. “Merkez Bankaları anlaştı. Bu şekilde insanların yatırım araçlarına güveni azaltıyorlar. ABD doları güçlü ve rezerv paradır ve kimse önüne geçemez diyorlar. Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bunu en son 2020 yılının Mart ayında gördük. Her şeyin dip seviyesini yaşamıştık. Büyük bir savaşın hazırlığı yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Rusya ve Ukrayna savaşında ABD’nin kazandığını ve AB’nin kaybettiğini dile getiren İslam Memiş; “Şimdi de Yunanistan-Türkiye, Çin-Tayvan krizini körükleyecek. Böylece dolar değer kazanışı ve diğer para birimlerinin düşüşü yaşanacak” ifadelerini kullandı.

Altın hakkında değerlendirmelerini dile getirdi

Ekim ayından sonra başka bir piyasa görülebileceğini ifade eden Memiş, savaş çanlarının çaldığı bir dönemden geçildiğini de ifade etti. Borsa tarafında Kasım ayı ortalarına kadar 3.000 seviyesinin altına kadar bekleyeceğini söyledi.

Gram altının piyasada ve bankalarda 995 lira civarında olduğunu ifade eden Memiş, “Gram altın, onstaki sert düşüşlere rağmen 970 civarında kalabildi. Tabi bu fiyat banka ve serbest piyasalarda 995 civarında… Altındaki bir sonraki atakları 1020, 1040 ve 1060 lira olarak göreceğiz. 1.000 liranın altındaki sarkmalar kalıcı değil. Gümüşte hızlı bir toparlanma bekliyorum. Gümüş gram fiyatı 11-12 lira arasında” ifadelerini kullandı.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Anlatılanlar İslam Memiş’in görüşleridir.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış