28 Eylül 2022 20:30 Güncelleme : 28 Eylül 2022 20:30

Aman dikkat! Bu şekilde uyumak yaşlandırmayı hızlandırıyor, böyle yatarak hem beyni hem cildinizi koruyun

Aman dikkat! Bu şekilde uyumak yaşlandırmayı hızlandırıyor, böyle yatarak hem beyni hem cildinizi koruyun

Pek çok etken yaşlanmaya sebeb olabilir. Güneş, sigara, besleme tarzı bunların başında gelmektedir. Ayrıca uyku pozisyonlarda cilt yaşlanmasını hızlandırabilir. Kim yaşlanmak ister ki genç kalmak özellikle fiziksel olarak genç kalmayı aynanın karşıda kırışıklıkları olmadan her yaşta güzel bir cilt sahip olmak bence herkesin hayalidir.

Hayal olarak kalmasını istemeyen kişiler için bu haberimizde sizilere genç kalmanın sırrı hakkında detaylı bilgileri inceleyip derledik ve işte o detaylar ve bilgiler haberimizin devamın sizlerle…

Yaşlanmaya etken olan olaylar neler?

Sigara tüketimi, yanlış uyku pozisyonu, güneşe fazla maruz kalmak, besleme sorunu bakımsız hayatlar ve yer çekimi gibi dış etkenler yaşlanmayı hızlandırır. Beslenme tarzınızda ve yanlış alışkanlıklarda ufak değişiklik yapmanız ile birlikte cildinizi yaşlanmaya karşı korumuş olursunuz. Ayrıca Karbonhidrat, protein ve vitamin açısından dengeli beslenerek domates, tatlı kırmızı biber,, ahududu, nar, kiraz gibi kırmızı renkli sebze ve meyveleri tüketerek cildi yaşlanmaya karşı korumuş olursunuz. Bununla birlikte az mimik kullanarak sigara içmeyerek, ciltteki yaşlanmayı ciddi anlamda yavaşlatmış olursunuz. Yapılan araştırmalar doğru uyku pozisyonun kırışıklığı engellemeye yardımcı olduğunu göstermiştir Uyku pozisyonları arasındaki cilt ilişkisi hangi uyku pozisyonunu cildinizi etkilendiğini şu şekilde sıralayabiliriz.

Yaşlanmaya etken olan olaylar neler?

Cilt kırışıklıklarına doğru uyku pozisyonu ile elveda

C vitamini kullanımı UVA ve UVB ışınlarının zararlarından cildi koruyan, pigment sorunlarını önleyen kolejen üretimini artıran özelliktedir. Yapılan birçok araştırma, C vitamininin cildin kırışmasını önlediği söyleniyor. Aşırı yüz yıkamak ise cildinizinin doğal yağlı bariyeri temizleyerek, cildi nemsiz bırakarak kırışıklıklara karşı daha hassas hale getirmektedir. Bu nedenle yüzünüzü çok fazla yıkmayın. Yüzünüzü yıkadığınız sabun nem dengesini sağlamalıdır.

Protein bakımından zengin ürünler cildinizin parlak, sağlıklı görünmesini sağlar. Sırt üstü uyuyun çünkü Amerikan Dermatoloji Akademisi uzmanları, yanlış uyku pozisyonunun "uyku çizgilerine, kırışıklıklarına" sebep olduğunu belirtiyor. Hemen fark edilmeyen bu izler yüz aşağı yattığınızda yanak, alın ve çene bölgesinde kırışıklıklara neden olduğu vurgulanıyor. Gözleri sürekli kısmak gibi tekrar eden göz ve yüz hareketleri kırışıklıklara neden olur.

Cilt kırışıklıklarına doğru uyku pozisyonu ile elveda

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış