Bu Mesaj Size de Gelirse Sakın Açmayın! Telefondaki Tüm Bilgileri Ele Geçiyorlar!

Hayat pahalılığını fırsat bilen dolandırıcılar, vatandaşın cebindeki son parayı almak için çalışmalara başladı. Kısa mesaj yoluyla aldatmaya çalışan sahtekarlar, yazım yanlışları ve sahte iş bilgileriyle kendilerini ele veriyorlar. Ayrıca uzmanlar, dolandırıcılık mesajlarını anlamanın ve kandırılmamanın yollarını da açıkladılar. İşte, son günlerde herkesin cep telefonuna gelen sahte kısa mesaj hakkında merak edilen tüm detaylar.
23 Şubat 2022 , Çarşamba

Hayat pahalılığı ve işsizliğin sıkıntıya soktuğu vatandaşlar, bir yandan yaşam savaşı vermeye çalışırken dolandırıcılar da krizi fırsata çevirmek için çalışmalarına devam ediyorlar. İş ilanı olarak hazırlanan mesajlar, rastgele vatandaşların telefonlarına gönderiliyor. İmla kurallarını hiçe sayan mesajlara kanan milyonlarca vatandaş, yarım gün çalışarak 6000 lira kazanacağını düşünerek cep telefonlarına gelen mesaja hemen çağrı atıyorlar.

Geri aranan numara, mağdurları yarım gün çalışma aldatmacasıyla kandırarak paralarını almaya çalışıyor. Bugüne kadar birçok telefona atılan mesajlar, binlerce insanın mağdur olmasına neden oldu. Üstelik numaradaki ses, hitap şeklinizden veya sorduğunuz sorulardan sizin savcı veya polis olduğunuzu düşünürse ‘’Ben öyle bir mesaj atmadım. Çocuklarım atmış olabilir.’’ diyerek telefonu kapatıyor. İşte, milyonlarca vatandaşın dolandırılmasına neden olan mesaj hakkında merak edilen tüm detaylar.

Uzmanlar Sahte Mesaj Konusu Hakkında Uyarılarda Buluyorlar!

Konu hakkında vatandaşları uyaran bir uzman, ‘’Telefondaki ses sizi ağına düşürülecek kişi olarak algılarsa her sorduğu soruya cevap vereceksinizdir. Daha sonra telefonunuza bir link gelecek. Linke tıkladığınız an, banka hesap bilgileriniz birilerinin eline geçiyor. Olay, polise ve adliyeye intikal edince ‘Bu mesajı ben atmadım. Ben böyle bir Türkçe kullanmam, bu şekilde cümle kurmam.’ diyerek kendilerini savunmaya çalışıyorlar. Sakın bu numaraları geri aramayın.’’ ifadelerini kullandı.

Başka bir uzman ise ‘’Dolandırıcılık, gelen bir kısa mesaj veya elektronik mail yoluyla atılan bir link üzerinden yapılıyor. Bu linklere tıklayan kişilerin telefon rehberi ele geçiriliyor veya başka telefon rehberindeki kişilere mesaj atılıyor. Linke tıklandığında kişisel bilgiler istendiği için mağdurun kimlik bilgileri tek tuşla dolandırıcıların eline geçiyor.’’ ifadelerini kullandı. 

Güvenlik Güçleri Uyarıyor! ‘’Bu Mesajları Geldiği Gibi Silin!’’

Gelen kısa mesajlara tıklanmaması ve linklerin açılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, ‘’Linke tıkladığınızda sahte bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Bu sayfanın gerçek olmadığını anlamanın en kolay yolu ise sayfada bulunan yazım yanlışları. Bu mesajları anında silin. Kişisel bilgilerinizi vermeden gelen kısa mesaj ve e-postaların resmi kurumlardan gelip gelmediğinden mutlaka emin olun.’’ şeklinde uyarılarda bulundu. 

Güvenliğinizi Sağlayın: Dayanıklı ve Ekonomik Estetik Bekçi Kulübeleri
Kardeş Eli ile kurban bağışı
Masterchef Yarışmasında Beğeni Rekoru Kıran Gözleme Tarifi! Şefler Sırrını Açıkladı Böyle Harika Oluyor!
Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır? İşte, Kireçleri Ovmanıza Gerek Kalmadan Duşkabin Temizliği Yöntemleri
Bunu yapanın ne ağdaya ihtiyacı oluyor ne epilasyona! İşte sürüldüğü gibi tüyleri döken doğal yöntem
Türkiye'deki Finansal Ürünler: Kredi Kartları, KOBİ Kredileri ve İhtiyaç Kredileri