İslam Memiş: ‘’Bu Tarihte Altın Sert Düşecek, Bu Tarihe Kadar Altınlarınızı Satın’’ Diyerek Tarih Verdi! Altın Yatırımcısı Tir Tir Titriyor

Günümüzde altın yatırımı yapmak en büyük mesele haline geldi. Sadece Türkiye’de milyonlarca insan altın yatırımı yaparak gelir elde etmeye çalışıyor. İnsanların bu denli altın yatırımı yapıyor olmasının en büyük nedeni de bu aslında. Bir nebze olsun gelir elde etmek ve enflasyona karşı ufak bir güç kazanabilmek istiyor. Ancak altın her zaman kârlı bir yatırım aracı değil. Özellikle kısa vadeli altın yatırımcılarının bu konuda hiç şansı yok. İşte ayrıntılar.
8 Haziran 2022 , Çarşamba

Ülkemiz yatırım açısından aslında tam bir cennet. Bugünlerde insanlar enflasyona karşı korunabilecekleri pek çok materyal arıyorken etraflarında olup bitenlerden habersizlermiş gibi davranıyorlar. Örneğin gram altın, geçtiğimiz sene 500 lira civarında olan gram altının bu yaz aylarında 1000 liraya çıkacağı belirtiliyor. Şu an için 910 liradan işlem gören gram altın sadece bir yıl içinde yüzde 90 kazanç sağlamış durumda. Her bir gramdan elde edilmiş bu devasa kâr ile insanların daha fazla kazanması da olası bir durumdur. Ancak bazı noktalarda dikkat edilmesi gerekiyor. İşte ayrıntılar. 

Altın Her Zaman Kârlı Değildir!

Altın her zaman kârlı değildir çünkü kısa vadeli yatırım yapan insanların çok büyük bir kısmının da bileceği üzere gram altın yatırımında en önemli ayrıntılardan bir tanesi de mutlak düzeyde makas farkıdır. Bankalardan alınan gram altında makas aralığı çok fazladır, siz bankadan 920 liraya satın alırken banka sizden geri 890 liraya alır her bir gram altınınızı. Keza bugün pek çok kuyumcu da aynı ancak kendinize daha uygun fiyatlardan satan düzenli bir kuyumcu bulursanız yatırımlarınız için daha sağlıklı olacaktır.  

İslam Memiş: Gram Altın 890 Liraya Tekrar Sarkacaktır

İslam Memiş’e göre gram altın tekrar 890 liranın altına sarkacaktır. Çünkü bugünlerde gram altının bir noktada tutunamadığını görüyoruz, bir türlü 915 liranın üzerine çıkamadı. Bu da hacimsiz kalıp en azından 20 lira kadar aşağı sarkmasına neden olacaktır. Bu aslına bakılacak olursa çok güzel ve eşsiz bir yatırım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Bunu değerlendirecek olan insanımızın tek yapması gereken aslında alıp tutmak olacaktır.

Burada okuduklarınız bir yatırım tavsiyesi değildir.  

Masterchef Yarışmasında Beğeni Rekoru Kıran Gözleme Tarifi! Şefler Sırrını Açıkladı Böyle Harika Oluyor!
Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır? İşte, Kireçleri Ovmanıza Gerek Kalmadan Duşkabin Temizliği Yöntemleri
Bunu yapanın ne ağdaya ihtiyacı oluyor ne epilasyona! İşte sürüldüğü gibi tüyleri döken doğal yöntem
Türkiye'deki Finansal Ürünler: Kredi Kartları, KOBİ Kredileri ve İhtiyaç Kredileri
Pastanelerde Çok Satan Tuzlu Kurabiyeleri Evde Yapmak Mümkün! İşte Nefis Pastanede Usulü Tuzlu Kurabiye Tarifi
Kaşar Peyniri Alanlar Oyuna Geldi! Meğer Peynir Diye Bunları Yemişiz Yazıklar Olsun!