Whatsapp ve sosyal medyadan gelen bu mesajlar banka hesaplarınızı riske atıyor! İşte dikkat etmeniz gereken o mesaj

Sosyal medyanın en büyük sorunu tabii ki tanıdığımız ve tanımadığımız kişilerden mesaj alabiliyor olmamızdır. İyi niyetli insan da var kötü niyetli insan da var. Hal böyle olunca da olur olmadık insanlardan mesaj alabilme ihtimalimiz artıyor. İnsanların bugünlerde haksız ya da haklı olarak para kazanmak adına yapamayacağı şey yok. Bu sebeple gelen mesajlara karşı çok daha dikkatli olmalısınız. İşte ayrıntılar.
17 Eylül 2022 , Cumartesi

Sosyal medya gerçekten bizlere sunulmuş olan en büyük teknoloji, sosyal medya sayesinde haber okuyabiliyor, arkadaşlarımız ile sohbet edebiliyor, videolar izleyebiliyoruz. Aslında sosyal medya, fiziki olmayan gerçek yaşamlarımız haline geldi. İnsanlar artık sosyal medya hesapları üzerinden tüm varlıklarını sürdürüyor, olabildiğince fazla insana ulaşabiliyor, artık yeni işler de hep sosyal medya üzerinden kuruluyor. Hal böyle olunca da sosyal medyada sadece iyi insanların barınabileceğini bir kenara bırakıp her türden insanın orada olabileceğini aklımızın bir köşesinden çıkarmamalıyız. İşte, sosyal medya hesaplarınıza ve WhatsApp hesabınıza bu mesajları alıyorsanız mutlaka dikkat edin, çünkü banka hesaplarınız risk altında. Ayrıntılar için sonraki sayfaya geçebilirsiniz. 

WhatsApp ve SMS Olarak Gelen Linkli Mesajlar

Artık tanıtımların tamamı SMS yolu ile yapılıyor olsa da WhatsApp’tan da aynı şekilde tanıtım ve bilgilendirme mesajları alabiliyoruz. Bazı markalar o kadar fazla WhatsApp ve SMS yolu ile mesaj gönderiyor ki buralardan gelen mesajlara da artık alıştık. Ancak bazı WhatsApp ve SMS yolu ile gelen mesajlar masum değil. Özellikle SMS yolu ile gelen linklere asla ama asla tıklamayın. Adını bildiğiniz ve sürekli gelen markalardan dahi gelen hiçbir linke eğer güvenlik gerekçeniz gerçekçi değilse tıklamayın. Bu sizin banka hesabınızı güvende tutmanız için çok önemli bir ayrıcalık.  

Sosyal Medyaya Karşı Daha Dikkatli Olalım

Sosyal medyadan gelen linkli mesajlara arkadaşınıza ait olsa bile tıklamayın. Çünkü en çok dolandırıcılık mesajları sosyal medya üzerinden geliyor, siz linke tıkladığınız andan itibaren tüm bilgileriniz karşı tarafa ulaşıyor, içinde banka hesap bilgileriniz olabilir, not defterinde tuttuğunuz başka hesaplara ait şifreler olabilir. Ya da sosyal medya hesabınız bilgisayar korsanları tarafından çalınabilir. 

Türkiye'deki Finansal Ürünler: Kredi Kartları, KOBİ Kredileri ve İhtiyaç Kredileri
Pastanelerde Çok Satan Tuzlu Kurabiyeleri Evde Yapmak Mümkün! İşte Nefis Pastanede Usulü Tuzlu Kurabiye Tarifi
Kaşar Peyniri Alanlar Oyuna Geldi! Meğer Peynir Diye Bunları Yemişiz Yazıklar Olsun!
Bu Burçların Kalbinin Güzelliği Dışına Yansımış! İşte Temiz Kalpli Güzel Burçlar
Bıyık Tüyleri Başınıza Dert Olduysa Lazer Olmadan Çözün! İşte Lazersiz Tüy Yok Etme Yöntemleri!
Bu Burçların Hayatı Kökünden Değişecek! İşte Bir Anda Hayatında Çiçekler Açacak Burçlar