12 Nisan 2022 08:41 Güncelleme : 12 Nisan 2022 08:41

Android Kullananlar Play Store’un Bu Özelliklerini Bilseniz Şok Olursunuz! İşte Hayatınızı Değiştirecek İpuçları!

Android Kullananlar Play Store’un Bu Özelliklerini Bilseniz Şok Olursunuz! İşte Hayatınızı Değiştirecek İpuçları!

Android telefon kullanıcılarının yakından tanıdıkları Google Play Store uygulaması, şimdilerde ortaya çıkan özellikleriyle teknoloji severleri şaşırtmaya devam ediyor. İlgili özellikler sayesinde her ihtiyacınıza yönelik çözümleri kolayca bulabilirsiniz. İşte, duyduğunuzda şok olacağınız en yararlı Google Play Store özelliklerine dair merak edilen tüm detaylar.

Android telefonlar, günümüzde IOS telefonlara göre hem daha uygun fiyatlı hem de çok kullanışlı oldukları için sıklıkla tercih edilmektedirler. Ayrıca Android telefonlarda yer alan Google Play Store mağazası, teknoloji tutkunlarının hayatlarını kolaylaştıran uygulamaları da bünyesinde barındırmaktadır.
Google Play Store, her ne kadar birçok insan tarafından rahatça kullanılabiliyor olsa da bilinmeyen birçok özelliğiyle milyonları şaşırtmaya devam etmektedir. Özellikle farklı ihtiyaçlara hizmet eden özellikleri, milyonlarca teknoloji tutkununun ağzını açık bırakmaktadır. İşte, Google Play Store’da yer alan hayat kurtarıcı özelliklere dair merak edilen tüm detaylar.

Favori Uygulamanızı İstek Listenize Ekleyebilirsiniz!

Google Play Store, kurulduğu ilk günden beri birçok insanın sevebileceği uygulamaları bünyesinde barındırmaktadır. Teknoloji tutkunları, şimdilerde bu uygulamaları istek listelerine kaydedebileceklerini öğrendiler. İşte, adımlar;

• İlk olarak Google Play Store mağazasını açıyoruz.
• Ardından eklemek istediğiniz uygulamanın anasayfasına erişim sağlıyoruz.
• Son olarak sağ üst bölümde yer alan + işaretine tıklayarak istediğiniz uygulamayı istek listenize dahil edebilirsiniz.

Favori Uygulamanızı İstek Listenize Ekleyebilirsiniz!

Google Play Mağazanızı Ebeveyn Kilidiyle Koruyun!

Android cihazlarda yer alan bir diğer özellik ise yetişkinlerin çocukları zararlı içeriklere karşı koruyabilmelerini sağlayan ebeveyn kilidi. Bu kilit sayesinde aileler, çocuklarını teknolojinin zararlı yönlerinden rahatça koruyabiliyorlar. Peki, nasıl yapılır?

• Google Play Store’u açıyoruz.
• Daha sonra profil resmine tıklayarak karşımıza çıkan seçenekler arasından ‘’Ayarlar’’ bölümüne dokunuyoruz.
• Ardından karşımıza gelen seçeneklerden ‘’Aile’’ butonuna dokunuyoruz. Bu bölümün altında yer alan ‘’Ebeveyn Denetimleri’’ yazan bölümü açıyoruz.
• Bu işlemlerin sonunda istediğiniz kısıtlamaları belirleyerek çocuğunuzun zararlı uygulamaları engellemesini sağlayabilirsiniz. 

Google Play Mağazanızı Ebeveyn Kilidiyle Koruyun!

Otomatik Güncellemeleri Durdurarak Veri Tasarrufu Yapın!

Google Play Store tarafından yapılan otomatik güncellemeler, telefonunuz mobil veride olduğu anda yüksek internet kullanımlarına neden olabilmektedir. Fakat bu durumu tersine çevirebilmek de mümkün. İşte, Google Play Store üzerinden güncellemeleri durdurabilmeniz için gereken adımlar;

• Google Play uygulamasını açarak Ayarlar bölümüne gidiyoruz.
• Karşınıza gelen seçenekler arasında ‘’Uygulamaları otomatik güncelle’’ seçeneğine tıklıyoruz.
• Bu seçeneği aktif ettikten sonra karşınıza üç adet farklı seçenek çıkacak. Bunlar arasında ‘’Uygulamaları otomatik güncelle’’ bölümüne tıklıyoruz. Bu sayede güncellemeleri almak istediğiniz zamanı seçebilirsiniz.

Otomatik Güncellemeleri Durdurarak Veri Tasarrufu Yapın!

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış