20 Aralık 2022 23:20 Güncelleme : 20 Aralık 2022 23:20

Annelerin geçim derdini bitirecek ödeme! e-Devlet'te başvurular başladı, aylık en az 1300 TL nakit ödenecek! İşte şartlar

Annelerin geçim derdini bitirecek ödeme! e-Devlet'te başvurular başladı, aylık en az 1300 TL nakit ödenecek! İşte şartlar

Vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal destek ödemeleri ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki anneler için sosyal destek ödemelerinin detayları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında anne çocuk sosyal ödemeleri yer alıyor. Peki anne çocuk ödemeleri başvuruları nasıl yapılır? Ödeme miktarı ne kadar? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı anne çocuk sosyal destek ödemesi ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ANNE ÇOCUK DESTEK ÖDEMELERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından anne çocuk için destek ödeme miktarı 1.300 TL olarak belirlendi. Destek ödemelerine e-Devlet üzerinden kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına şahsen giderek başvuru yapılabiliyor. Başvurusu olumlu sonuçlanan ve ödeme almaya hak kazanan annelerin ödemeleri PTT üzerinden hesaplara yatırılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Anne Çocuk Destek Ödemeleri

BAŞVURU ŞARTLARI

Anne ve çocuk sosyal yardım ödemeleri 1300 TL olarak yapılacak. Başvuru yapan vatandaşların ve olumlu sonuçlananların ödemeleri başvuru sonrasındaki ilk ay içinde hak sahiplerinin hesaplarına PTT üzerinden yatırılacak. Sigortası olan ya da sigortası olmayan anneler ödemeye başvuru yapabilecek. Doğum gerçekleştikten sonraki 30 gün içinde ödemeler PTT üzerinden yatırılacak. Ödemeler ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üç ve daha fazla çocuğu olan anneler için 600 TL ödeme yapılacak. Yani toplam yapılan yardım miktarı 1300 TL olarak belirlendi. Sosyal destekten yalnızca anneler faydalanabiliyor. Anne çocuk sosyal destek ödemesinden doğum yapan ve çocuğunu nüfusta işleten anneler kimlikleri ile giderek PTT üstünden ödemelerini alabilecek. PTT üzerinden yapılacak ödemeler annenin çalışıyor veya çalışmıyor olması gözetilmeden yapılacak. Ödemeler yalnızca annelerin adına yapılacak. Babalar ödemeden faydalanamıyor. 

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış