23 Şubat 2022 20:30 Güncelleme : 23 Şubat 2022 20:30

Apple Çalışanlarından Şok İddia! Iphone Telefonlardan Gözetliyorlar!

Apple Çalışanlarından Şok İddia! Iphone Telefonlardan Gözetliyorlar!

Apple şirketi çalışanlarından dev firmaya karşı ilginç bir suçlama geldi. Çalışanlar, Apple'ın kendilerini gözetlediğini ve kişisel verilerini topladığını iddia ediyorlar. Bu haber, tüm dünyada yankı uyandırırken sendikalar çalışanları korumaya çalışıyor. İşte, Apple'ın gözetleme iddialarıyla suçlandığı skandal olaya dair merak edilen tüm detaylar.

Dünyanın en önemli teknoloji firmaları arasında yer alan Apple, skandal bir olayla anılmaya başlandı. Apple çalışanları, firmanın kendilerini gözetlemesini engellemek için Android telefon kullanmaya başladı. İlk olarak Apple dükkanlarında başlayan bu hareket, çalışanların sendikalaşmalarının bir yansıması olarak görülüyor. Çalışanların sendika ihtiyacı ise Apple’ın kar marjını arttırırken saatlik ücretlerin aynı seviyede kalmasından kaynaklanıyor.

Paylaşılan bilgilere göre gözetleme ve haksızlık iddialarına karşı Apple çalışanları, Ulusal Çalışma İlişkiler Kurulu ile birlikte gerekli evrakları yasal kurumlara ibraz etmeye hazırlanıyor. Bu çalışanlara yakında tüm Apple mağaza elemanlarının da katılacakları düşünülüyor. İşte, Apple firmasının dahil olduğu gözetleme skandalına dair merak edilen tüm detaylar.

Ashley Gjovik Tarafından Apple’ın Çalışanları Gözetlediği İddia Edildi!

2021 yılında Apple firması, ofiste yaşanan cinsiyetçi tavırlarla ilgili tweet atan kadın mühendislik programı yöneticisini idari izne çıkarmıştı. Bu skandalla çalkalanan Apple, şimdilerde gözleme iddialarının odak noktası oluyor. Apple Kadın Mühendislik Programı yöneticisi Ashley Gjovik, attığı tweetle şirket içerisinde cinsiyetçilik, cinsel taciz, güvenli olmayan çalışma koşulları ve gözetleme sorunlarının var olduğunu iddia etmişti.
Gjovik, Ağustos ayının sonlarına doğru attığı bir tweet ile güvenli olmayan çalışma koşullarına ve şirketteki gözetleme, göz korkutma ve ötekileştirme kültürüne dikkat çekmişti. Attığı tweette Gjovik şu ifadeleri kullanmıştı, ‘’Çalışanlar, firma tarafından yakından gözetleniyor ve verimlilik gizlilik ve kalite adı altında kişisel veri biriktiriliyor. Bize, herhangi bir gizlilik beklentimizin olmaması gerektiği söylenirken Apple kamuoyuna gizliliğin bir insani hak olduğunu söylüyor. Bu ikiyüzlülükten başka bir şey değil.’’ 

Apple Şirket Yöneticileri Çalışanların Evini Aramıştı!

Apple yöneticileri, 2011 yılında gerçekleşen bir kayıp Iphone prototipi araştırmasında polis taklidi yaparak şüpheli Apple elemanlarının evini aramış ve onlara psikolojik baskı uygulamıştı. Bu durum, firmanın şirket çalışanlarının gizlilik haklarını ne kadar ihlal ettiğini de gözler önüne sermişti. Yine de kimi zaman bazı çalışanların işten atılma korkusuyla kraldan çok kralcı bir tavır benimsedikleri gözlemleniyordu.
Sendika faaliyetleri yürüten Apple çalışanları kendilerinin gözetlendiğini düşünseler de nasıl gözetlendiklerine dair net bir bilgi paylaşmadılar. Ayrıca gözetleme iddiaları henüz net bir şekilde de kanıtlanmadı. Şimdilerde milyonlarca insan, Apple firması tarafından gözetleme iddialarına karşı gelecek net cevabı merakla bekliyorlar. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış