5 Aralık 2022 20:05 Güncelleme : 5 Aralık 2022 20:05

Arabuluculuk sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor. İşte sınav sonuçlarını sorgulama ekranı

Arabuluculuk sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor. İşte sınav sonuçlarını sorgulama ekranı

Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen Arabuluculuk Sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Arabuluculuk Sınav sonuçları ne zaman açılacak? Sonuçlar nasıl incelenecek? İşte detaylar…

Adalet Bakanlığı tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen Arabuluculuk Sınav sonuçları son dönemlerin en çok merak edilen konularından biri. 2022 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınav sonuçları pek çok aday tarafından merakla bekleniyor.

Arabuluculuk Sınavı

Arabuluculuk eğitimini tamamlayan herkes Arabuluculuk Sınavı’na girebiliyor. Arabulucu olabilmek için bu sınavda başarılı olmak gerekiyor. Sınavın öncesinde Adalet Bakanlığı tarafından arabulucu ihtiyacına göre alımlar yapılmaktadır. Sınavın yapılacağı tarih, saat ver yer bilgileri Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından belirlenmektedir. Sınavın tarihi, saati ve yeri resmi internet sitelerinde belirtilmektedir.

Arabuluculuk Sınavı

Arabuluculuk Sınavı konuları neleri kapsıyor?

Sınav konuları Hukuk Uyuşmazlığında Arabuluculuk Kanunu gereğince müfredatta işlenen konulardan, yani arabuluculuk eğitimi esnasında öğretilen konuşlardan oluşmaktadır.

Arabuluculuk Sınavı konuları neleri kapsıyor?

Arabuluculuk sınav işlemleri

Arabuluculuk Daire Başkanlığı sınavıyla ilgili başvuru süreçleri de merak edilen diğer konular arasında. Sınava başvuru yapmak için Türk vatandaşı olmak, mesleğinde en az 5 yıl tecrübe edinmiş olmak, hukuk mezunu olmak, tam ehliyetli olmak ve terör örgütleriyle hiçbir bağlantıya sahip olamamak gerekiyor. Arabuluculuk sınav başvuruları Arabulucu Bilgi Sitemi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet şifresi ya da elektronik imza ile giriş yapılabilen sistemi kullanmak ve başvuruda bulunmak için T.C. kimlik numarası olan bir belge, adli sicil kaydı, arabuluculuk eğitiminin tamamlandığını gösteren belge veya sertifika ve hukuk fakültesi mezunu olduğunu kanıtlayan belgeler gerekiyor. Bu belgeler eksiksiz şekilde sisteme yüklenmeli.

Arabuluculuk sınav işlemleri

Sınav başvuru incelemeleri

Başvurular, kişilerin sınava girebilmesi için gereken özellikleri karşıladığından emin olduktan sonra gerekli incelemeler tamamlandığında kişilere sistem aracılığıyla bildirilir.

Sınav yapılışı;
Arabuluculuk sınavları klasik sorular ve test sorularından oluşmaktadır. Sınavda çıkacak sorular, bakanlığın belirlediği kurum ya da kişilerce hazırlanmaktadır.

Arabuluculuk Sınavı sonuçları en zaman açıklanacak?

2022 Arabuluculuk Sınavı 4 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak. Adaylar sonuçları ÖSYM’nin resmi sitesinden inceleyebilecek. https://sonuc.osym.gov.tr sitesini ziyaret ederek gerekli bilgileri girip sonuçlara ulaşabilecekler.

Etiketler

Eğitim  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış