19 Kasım 2022 22:17 Güncelleme : 19 Kasım 2022 22:17

Araç alacaklar beklemeye geçti! Sıfır ve ikinci el piyasaları belli oldu, ÖTV matrah ile bakın ne kadar indirim olacak

Araç alacaklar beklemeye geçti! Sıfır ve ikinci el piyasaları belli oldu, ÖTV matrah ile bakın ne kadar indirim olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde otomobilde ÖTV indiriminin olmadığını dile getirirken, matrah düzenlemesi üzerinde çalışıldığını belirtmişti. Peki, ÖTV matrah düzenlemesi ne zaman yapılacak?

Milyonlarca vatandaş araba fiyatlarını araştırmaya devam ederken, ÖTV indirimi beklentisi de oluşmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ÖTV indirimi yerine matrah düzenlemesi üzerinde çalışıldığını dile getirmişti. Bu açıklamalarının üzerine araç fiyatlarında da bir düşüş gerçekleşebileceğini vurguladı. Peki, ÖTV matrah düzenlemesi ile birlikte sıfır ve 2. el araç fiyatları ne kadar olacak. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

“Otomobilde ÖTV indirimi yok”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşların merak ettiği ÖTV indirimi konusunda açıklama yaptı. Bakan Nebati; “Otomobilde ÖTV indirimi yok. Matrah düzenlemesi üzerinde çalışılıyor” ifadelerini kullandı. Aralık ayında EYT düzenlemesinin gündeme geleceği bilinirken, bu çalışmaların yanında bir sürpriz gelişme yaşandı. AK Parti, aralık ayının ikinci yarısında Meclis’e gelmesi beklenen yeni torba yasanın daha hazırlığını sürdürmeye devam ediyor. Bu torba yasada da en dikkat çeken konu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimleri olacak.

“Otomobilde ÖTV indirimi yok”

Matrah artacak, vergi düşecek

Milyonlarca vatandaşın uzun zamandır beklediği otomobilde ÖTV indirimini kapsayacak tasarıyla birlikte pek çok üründe de indirimler söz konusu olacak. Temel tüketim maddelerinde ÖTV indirimiyle vatandaşın alım gücüne katkı sağlanacak. Geçtiğimiz aylarda KDV indirimi yapılırken, şimdi de otomobilde ÖTV indirimi ile ilgili birkaç çalışma yapılıyor. Birinci taslakta ÖTV matrah limitinin artırılması bulunmaktadır. Bu şekilde daha yüksek fiyatlı araçlardan daha düşük oranda vergi alınmış olacak.

İkini taslakta da matrah artırımının dışında düşük silindir hacmine sahip sıfır otomobillerde Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) tamamen sıfırlanması söz konusu olacak ve bu konuda yapılacak olan çalışmalarla da netlik kazanacak. ÖTV indirimleriyle hem sıfır otomobilde hem de ikinci elde bir fiyat düşüşünün olacak beklenirken, otomobil sektöründe canlılığa yol açacak bu çalışmanın aralık ayında sonuçlanacağı düşünülüyor.

Etiketler

Otomobil  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış