7 Şubat 2022 12:30 Güncelleme : 7 Şubat 2022 12:08

Artık Starbucks Kurabiyelerine Servet Ödemeyeceksiniz! İşte Orijinal Tarifi ile Starbuks Kurabiyesi!

Artık Starbucks Kurabiyelerine Servet Ödemeyeceksiniz! İşte Orijinal Tarifi ile Starbuks Kurabiyesi!

En lezzetli ama en pahalı kurabiyelerden bir tanesi olan Starbuks kurabiyeleri artık evde ucuza yapabileceksiniz. İşte kıyır kıyır Starbucks kurabiyesi tarifi!

Starbucks kafelerde satılan lezzetli kurabiyeleri kahvenin yanında yemek herkese haz verir. Ancak burada yüksek fiyatlarda satılan ürünler, vatandaşın cebini yakmaktadır. Biz de bu tarifte orijinal tarifi ile Starbucks kurabiye tarifini vereceğiz. Böylece dışarıda kurabiyelere fahiş fiyat ödemek zorunda kalmayacaksanız. İşte orijinal tarifi ile Starbucks kurabiyesi tarifi!

Starbucks Kurabiyesi Tarifi Malzemeleri

- İki tane yumurtanın sarısı
- İki yemek kaşığı dolusu tereyağı ya da margarin
- Bir su bardağı dolusu pudra şekeri (Yaklaşık olarak 100 gram ediyor)
- Bir yemek kaşığı su
- İki paket vanilya
- Bir çay kaşığı kadar kabartma tozu
- Bir tatlı kaşığı kadar toz tarçın
- Üç su bardağı dolusu un
- Yarım su bardağı kadar damla çikolata (Yaklaşık olarak 50 gram kadar ediyor)
- Bir su bardağı dolusu iri çekilmiş ceviz içi

Starbucks Kurabiyesi Tarifi Malzemeleri

Starbucks Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

İlk olarak iki yumurtanın sarısı ile bir su bardağı dolusu pudra şekeri çırpıcı yardımı ile iyice çırpılır. Daha sonra bu karışımın içine ceviz, damla çikolata ve un hariç diğer malzemeler ilave edilir. Bu şekilde tüm malzemeler güzelce karıştırılmaya devam edilir. Ardından bu karışıma elenmiş un eklenir ve kurabiye hamuru yoğurulur. Hamur kıvama geldikten sonra tezgaha alınır. Sonra hamurun içine iri iri kıyılmış cevizler ve damla çikolata ilave edilir. Bu şekilde yoğurulan kurabiye hamuruna rulo şekli verilir. Ardından tüm hamur aynı şekilde streç filme sarılır. Sarılan Starbucks kurabiyesi hamuru 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. Hamur ne kadar çok dolapta beklerse o kadar kolay dilimlenir. Kurabiye hamuru dinlendikten sonra tekrar tezgaha alınır ve yaklaşıp olarak 1 cm genişliğinde dilimlenir. Ardından dilimlenen tüm parçalar altı yağlanmış ya da zeminine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 ila 20 dakika arasında pişirilir. Starbucks kurabiyesi piştikten sonra ilk sıcağının çıkması beklenir ve servis edilir hale getirilir.

Starbucks Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış