19 Mayıs 2022 14:44 Güncelleme : 19 Mayıs 2022 14:44

Atilla Yeşilada Dolarda Yaşanacak Fırtınayı Duyurdu! Merkez Bankası Bunu Gizliyor

Atilla Yeşilada Dolarda Yaşanacak Fırtınayı Duyurdu! Merkez Bankası Bunu Gizliyor

Ekonomist Atilla Yeşilada, dolarda yaşanacak fırtınayı duyurdu. Dolar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Atilla Yeşilada şimdiden uyardı. Merkez Bankası’nın doları tutması için yeteri kadar rezervinin kalmadığını belirtti ve 2 ay içinde 21 Aralık 2021’de yaşanan döviz depreminin tekrardan yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Önemli uyarılarda bulunan Atilla Yeşilada, dolarda yaşanacak olan fırtınayı haber verdi. Atilla Yeşilada şu ifadeleri kullandı:
“Merkez Bankası’nın satılabilir rezervi 30 milyar dolar bu 20 milyar dolara indiğinde TCMB Saray’ın huzuruna çıkar der ki; Sayın Cumhurbaşkanım bizim artık dayanacak gücümüz kalmadı başka bir yol bulalım. O yol da çok basit 1970’lerin kapalı kambiyo rejimine döneriz. Yani döviz işlemlerine kısıtlama gelir. Bankalarda döviz hesabı bulunan vatandaşlara likidite sıkıntısı var denilerek hesaplarından para çekilmesi engellenecek. Hesabınız baki ama paranızın tümünü çekemezsiniz denecek.”

İşte O Açıklamalar


Atilla Yeşilada dolar hakkında hem vatandaşı hem de hükümeti uyardı. Dolara gelecek olan o büyük fırtınaya az kaldığını işaret eden Atilla Yeşilada şu cümleleri kullandı:
“Reel faizin eksi yüzde 50'lerde, resmi enflasyonun yüzde 70 olduğu, kredilerdeki yıllandırılmış artışın yüzde 65'e vardığı bir ülkede döviz talebini kesemezsiniz. Merkez Bankası'nın kullanılabilir döviz rezervleri hızla eriyor. Hükümetin beklentisinin aksine yaz aylarında da, turist sezonuna rağmen döviz talebi artacak ve TCMB'nin artık satacak dövizi, silahında mermisi kalmayınca acı sonu birlikte yaşayacağız."
Atilla Yeşilada, döviz işlemlerinde kısıtlama olacağını işaret ederken, doların 16.50 lira altında frenlemenin zor olduğunu ve kısıtlamaların bir zaman sonra yukarıya iteceğini belirtti.

İşte O Açıklamalar

Atilla Yeşilada’dan Önemli Uyarılar


Ekonomist Atilla Yeşilada sosyal medya üzerinden dolarda yaşanacak fırtınalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Hem vatandaşı hem de hükümeti uyardı. Dolar kurunda yaşanacak olan gelişmeler hakkında önemli uyarılarda bulunurken gelecek olan fırtınayı da duyurdu.
Atilla Yeşilada, dolar konusunda olabilecek gelişmelere dikkat çekti. Önemli açıklamalarda bulunan Atilla Yeşilada, bu fırtınanın yakın zamanda olabileceğini işaret etti. Sosyal medya üzerinden uyarılarda bulunan Atilla Yeşilada, dolar hakkında görüşlerini ifade etti.

Atilla Yeşilada’dan Önemli Uyarılar

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış