21 Temmuz 2023 13:30 Güncelleme : 21 Temmuz 2023 13:30

Avrupa Turları, Avrupa Turu Fiyatları ve Vize İstemeyen Avrupa Turları

Avrupa Turları, Avrupa Turu Fiyatları ve Vize İstemeyen Avrupa Turları

Seyahat etmek; dünyanın en güzel eylemlerinden birisidir. İnsanlar; tüm yıl çalıştıktan veya okula gittikten sonra kısa bir süreliğine olsa da dinlenmek isterler. Dinlenmenin en keyifli yolu ise tahmin edebileceğiniz üzere tatil!

Yurt dışında ucuz tatil yapmak adına teknolojiden yararlanabilirsiniz. Bilhassa bazı akıllı telefon uygulamalarını dikkate almalısınız. Örneğin, Voluntourism uygulaması sayesinde gönüllü işlere katılabilirsiniz. Bu sayede, konaklama ve yeme içmeyi bedavaya getirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, Airbnb uygulaması; toplu bir şekilde ev kiralamak isteyenler için harika bir seçenektir.

Biraz farklı konularda tavsiyeler verelim! Avrupa turları ile bir ülkeye gittiğiniz takdirde vakit kaybetmeden turist kartı edinmelisiniz. Bu kartlar sayesinde bir yerden bir yere çok daha uygun fiyatlarla gitmiş olursunuz. Bunun yanı sıra, yürümeyi seviyorsanız toplu taşıma kartı almaktan kaçınabilirsiniz. Avrupa Turu sahip oldukları avantajlar ile dikkat çeker. Birçok tur; katılımcıların birden çok ülkeyi görmelerini sağlayacak niteliktedir. Örneğin, kendinizi bir gün Berlin’de, öbür gün Prag’da bulabilirsiniz. Ayrıca, söz konusu seyahatler sırasında ekstra uçak bileti veya konaklama ücreti ödemek zorunda kalmazsınız.

Gece hayatı; tahmin edebileceğiniz üzere her yerde pahalıdır. Gideceğiniz yerin gece hayatı için neler vaat ettiğini bilmeli ve buna uygun olarak hareket etmelisiniz. Hatta, mümkün olduğu takdirde gece hayatı için ayrı bir bütçe hazırlamalısınız.

Avrupa turları ile bir şehre gittiğiniz takdirde yapacak çok şeyinizin olduğunu söyleyebiliriz. Her şeyden önce, gitmiş olduğunuz şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini görmelisiniz. Bunun yanı sıra, dilediğiniz takdirde alışveriş yapabilirsiniz. Bilhassa sevdiğiniz kişilere hediye alabilirsiniz. Fakat, alışveriş; ilk tercihiniz olmamalı! Birçok ülkede turistlere özel tuzakların olduğunu söyleyebiliriz. Turist olduğunuzu fark ettikleri takdirde size çok daha yüksek fiyatlar ile mal satmaya çalışacak kişilerin farkına varmalısınız. Bunun yanı sıra, kazıklanmamak adına merkezi yerlerde alışveriş yapmaktan kaçınmalısınız. İkinci el dükkanlarında veya bit pazarlarında uygun fiyatlı ve kaliteli hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. 

Avrupa Turları Fiyatları 2023

Endülüs Turu: Yeni yılın ilk aylarında güzel bir İspanya turu yapmaya ne dersiniz? Akdeniz coğrafyasının en güzel ülkelerinden birisi olarak dikkat çeken İspanya sınırları içerisinde bilhassa Barselona ve Madrid gibi kesinlikle görülmesi gereken iki şehir bulunuyor. Endülüs turu; kişi başı 547 Euro’dan başlayan seçeneklerle size sunuluyor. Beş gün dört gece olarak düzenlenen bu tur için ödemiş olduğunuz paranın karşılığını sonuna kadar alacaksınız. Bilhassa Malaga şehrini en ince detaylarına kadar gezip görme şansını elde edeceksiniz.

Budva Turu: Karadağ; Balkan coğrafyasının en güzel ülkelerinden birisi! Tıpkı birçok Balkan ülkesi gibi ucuz olması ciddi bir avantaj! Bunun yanı sıra, Karadağ; Türkiye’den gelenlerden vize istemez. Bir başka deyişle, yalnızca pasaportunuz ile bu ülkeye giriş yapabilirsiniz. Dört gün üç gece sürecek olan bu turun kişi başı 499 Euro’dan başlayan fiyatlarla sunulduğunu ifade edebiliriz. Karadağ; ziyaret ettiğiniz için sizi asla pişman etmeyecek ülkelerden birisidir.

Sicilya & Malta Turu: Aynı anda hem Sicilya’yı hem de Malta’yı görmenizi sağlayacak bu tur için ödemiş olduğunuz paranın karşılığını sonuna kadar alacaksınız. Kişi başı 579 Euro’dan başlayan fiyatlarla sunulur. Bunun yanı sıra, beş gün dört gece sürmesi planlanmıştır.

Roma Turu: İtalya’nın muhakkak görülmesi gereken şehirlerinin başında Roma gelir. Tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan Roma’yı yakından tanımak adına bu tura katılabilirsiniz. Kişi başı 599 Euro’dan başlayan fiyatlarla sunulan ve dört gün üç gece sürmesi planlanan bu tur sayesinde hayatınızın en güzel tatilini yapmış olacaksınız. 

Vize İstemeyen Avrupa Ülkeleri

Kosova: Balkan coğrafyasının en özel yerlerinden birisi de Kosova! Nüfusunun çok büyük bir kısmının Müslüman olduğu bu ülkeyi ziyaret etmek adına oldukça geçerli sebepleriniz mevcut! Her şeyden önce, Kosova’nın Osmanlı döneminden kalma çok sayıda esere ev sahipliği yaptığını söylemek mümkün! Buna ek olarak, İstanbul’dan Kosova’ya uçak ile yalnızca 1.5 saatte gidebilirsiniz. Kosova sınırları içerisinde Unesco Dünya Mirası Koruma Listesi içerisinde yer alan Sırp Ortodoks Kilisesi yer alıyor. Vakit bulduğunuz takdirde bu kiliseyi ziyaret etmelisiniz. Ayrıca, Kosova; deniz turizmi için de uygun bir adres! Bir başka deyişle, deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz plajları da var. Buna ek olarak, Kosova’da Fatih Sultan Mehmet Han Camii, Yaşar Paşa Camii, Murat Hüdavendigar Camii gibi bizzat Türk ismine sahip camilere rastlayabilirsiniz. Ülkedeki insanların önemli bir kısmı Türkçe biliyor. Bu yüzden, kendinizi bu ülkede asla ama asla yabancı hissetmeyeceksiniz.

Karadağ: Vizesiz Avrupa Turları için arayış içerisindeyseniz size kesinlikle Karadağ’ı öneriyoruz. Karadağ; tıpkı birçok Balkan ülkesi gibi Türkiye ile geçmişe dayanan çok özel ilişkilere sahiptir. Ayrıca, ülkenin yemekleri de oldukça iyidir. Bunun yanı sıra, denizi, güneşi ve Orta Çağ mimarisini yüzde yüz yansıtan evleri ile de dikkat çeker. Karadağ; zannedilenin aksine son derece güvenilir bir ülkedir. Konaklama, yeme içme ve ulaşım maliyeti oldukça düşüktür. Bu durum; Karadağ turlarının da uygun fiyatlı olmasını sağlar. Karadağ’ı yılın her döneminde ziyaret edebilirsiniz. Fakat, soğuk havaları sevmiyorsanız ilkbahar sonu ila sonbahar başı arası dönemi tercih etmelisiniz. Budva; Karadağ’ın en çok turist çeken şehri olarak bilinir. Türkiye’den bilhassa Budva’ya turların düzenlendiğinden bahsedebiliriz. Budva dışında bir de dünyaca ünlü film yıldızlarının tatil yaptığı Sveti Stefan Adası’nı ziyaret edebilirsiniz.

Moldova: Yepyeni bir ülkeyi gezip görmek istiyorum diyorsanız size ivedilikle Moldova’yı öneriyoruz. Moldova; bilhassa son yılların popüler Avrupa turları arasında yer alıyor. Her ne kadar denize kıyısı olmayan bir ülke olsa da ziyaretçilerine çok şey vaat ettiği söylenebilir. Bilhassa Dinyester Vadisi gibi karlı dağların arasındaki eşsiz güzellikteki bir yeri görmek son derece iyi bir deneyim olacaktır. Bunun yanı sıra, Moldova sınırları içerisinde çok sayıda müze ve katedral de yer alır. Ayrıca, Osmanlı döneminden kalma çok sayıda esere ev sahipliği yapan Moldova; ekonomik açıdan diğer Balkan ülkelerine kıyasla daha kötü bir durumdadır. Bu durum; ülkeye gelen ziyaretçilerin daha az para harcamasını sağlar. Bir başka deyişle, Moldova; en uygun fiyatlı Avrupa Turu için ideal bir adrestir. 

Etiketler

Yaşamdan  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış