4 Kasım 2022 19:58 Güncelleme : 4 Kasım 2022 19:58

Ay tutulması için geri sayım başladı! Türkiye'den tutulma saat kaçta görülecek belli oldu, o tarihte izlenebilecek

Ay tutulması için geri sayım başladı! Türkiye'den tutulma saat kaçta görülecek belli oldu, o tarihte izlenebilecek

Ay tutulmasında geri sayım başlamış oldu. Kasım ayında olacak olan Ay tutulması için tarih hangi güne denk geliyor. Türkiye’de izleme şansımız olacak mı? İşte haberimizin devamında tüm detayları ile sizlerle…

Ay tutulması tarihi yaklaşmaya başladı. Güneş tutulmasının ardından yine bambaşka bir doğa olayı dünyayı yaklaşıyor. Özellikle astronomiye aşırı ilgi duyanlar "ay tutulması ne zaman, hangi güne denk geliyor?" diye sorgulamaya başladı. İşte tüm detaylar

Ay tutulmasında geri sayım başladı

Ay tutulmasında geri sayım sürüyor. Bu muhteşem doğa olayı için çok az bir süre kaldı. Dünya tutulmayı beklerken sık sık "ay tutulması ne zaman, hangi güne denk gelecek?" sorusu yöneltilmeye başlandı. Ay tutulması Kasım ayının ikinci haftasında 8 Kasım Salı günü gerçekleşecek. Ay tutulması Türkiye saati ile 14.00'te yaşanacağı konuşuluyor.

Ay tutulmasında geri sayım başladı

Ay tutulması Türkiye’de izlenebilecek mi?

Ay'ın, Dünya'nın gölgesine girmesinin sonucunda Güneş'ten almış olduğu parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülecek olan Ay tutulması bu yıl Avrupa, Afrika ve Asya’da izlenilme şansı yakalayacaklar. Ne yazık ki bu mükemmel doğa olayını Türkiye’de izleme şansımız olmayacak. Türkiye saati ile saat 14.00’te Afrika, Asya ve Avrupa’da yaşayan birçok vatandaş bu doğa olayını izleme şansı yakalayacaklar.

Ay tutulması Türkiye’de izlenebilecek mi?

Ay tutulması neden olur?

Ay tutulması, dolunay zamanı geldiği zaman ve Ay'ın düğüm noktalarına yakın olmasından kaynaklı olarak bu hale gelmesinden dolayı meydana gelir. Ay'ın, Dünya'nın gölgesine girmesinin sonucunda Dünya ile Güneş'ten almış olduğu parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülmeye başlar. Güneş, karşı düğüm noktasında veya ona yakın bir şekilde olmalıdır. Bu şartlar altında Dünya'nın gölgesi de Ay'ın üzerine düşmektedir. Bu olay sonucunda Ay tutulması meydana gelir.

Etiketler

Dünya  

Yorumlar

1 Yorum Yapılmış
  1. Ayşən.

    🌙Bu akşam ölürüm beni kimse tutamaz

    05-11-2022 01:37