14 Şubat 2022 08:00 Güncelleme : 13 Şubat 2022 23:10

Ayçiçek Yağı Böyle Kampanya Görmedi! Yağ Almak İsteyenler Uzun Kuyruk Oluşturuyor

Ayçiçek Yağı Böyle Kampanya Görmedi! Yağ Almak İsteyenler Uzun Kuyruk Oluşturuyor

Tüketici, artan fiyatlardan sonra zor günler geçirmeye devam ederken, TMO vatandaşın imdadına yetişti. TMO’nun yağ fiyatlarına uyguladığı indirimler sayesinde halk rahat bir nefes aldı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), üst üste yapılan zamlar sonucu oldukça yükselen fiyatlara sahip ayçiçek yağında indirim uyguladı. Zamlardan yorulan vatandaşlar, indirimli fiyatlardan yararlanabilmek için sabahın ilk ışıklarıyla yollara düştü. TMO’nun ürün satışı yaptığı alanın kapısında uzun kuyruklar oluştu. Saatler boyu süren kuyruk, yüksek fiyatlardan sonra halkın ne durumda olduğunu özetler nitelikteydi.

İndirimli Fiyatlar İçin Upuzun Kuyruklar Oluştu

Pek çok sektörde uygulanan zamlar, halkı zorlamaya devam ediyor. Vatandaşlar zamlarla mücadele edebilmek için, indirim ve kampanya takibi yapmaya devam ediyorlar. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 5 litrelik ayçiçek yağında kayda değer bir indirim yapınca, satış yapılan alanın önünde uzun uzun kuyruklar oluştu.

Ayçiçek yağının 5 lt.sini, indirim yaparak 99 TL’den halka ulaştıran TMO, vatandaşın resmen akınına uğradı. İnsanlar TMO’nun açılış saati olan saat 09.00’dan itibaren kapıda kuyruk oluşmasını sağladılar. Bu indirimli yağ ise tüketicilere kotalı bir şekilde satıldı. Sınırlandırma, kişi başı 1 adet 5 lt.lik ayçiçek yağı olarak uygulandı. Samsun ilinde yaşanan olay, bir yandan da ülkenin ekonomik durumunu gözler önüne sermiş oldu.

İndirimli Fiyatlar İçin Upuzun Kuyruklar Oluştu

Ayçiçek Yağı Fiyatları Piyasada Ne Kadar?

Günden güne fiyatları artan ayçiçek yağının fiyatları, tüketicileri yormaya devam ediyor. Birkaç yıl önceki senelerde 5 lt.lik ayçiçek yağının fiyatı 30 ila 60 TL arasında değişirken, 202l senesi ile fiyatlar 2’ye, 3’e katlanmış bir haldeydi. Özellike son dönem artış gösteren fiyatlar, 120 TL’yi geçti. Marketlerde ise ayçiçek yağı fiyatları adeta birbirleriyle yarışıyor. Bu durum, marketlerin bir kısmına ‘fahiş fiyat’ cezası uygulanmasına neden olmuştu. Ancak yine de ayçiçek yağının fiyatları, normal aralığa dönemedi.

Yüksek fiyatların, vatandaşın canını yakması üzerine, TMO yağlarda indirim uyguladı. Yer yer 130 TL’yi geçen fiyatlarda yaklaşık 30 TL’lik bir indirim uygulayan TMO, 5 lt.lik ayçiçek yağını, 99 TL’ye vatandaşla buluşturdu. 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış