18 Şubat 2022 20:30 Güncelleme : 18 Şubat 2022 20:30

Ayçiçek Yağı Peynir ve Ete KDV Fiyatları Yansıdı! Fiyatlar Sonunda İndirime Girdi! İşte Fiyatlarda Son Durum!

Ayçiçek Yağı Peynir ve Ete KDV Fiyatları Yansıdı! Fiyatlar Sonunda İndirime Girdi! İşte Fiyatlarda Son Durum!

Gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışı, son günlerde vatandaşın alım gücünü bir hayli zorlamaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan KDV indirimi, temel gıda ürünlerinde bir nebze rahatlamaya yol açtı. Birçok ürün, marketlerde yeni fiyat etiketleriyle satılmaya başladı. İşte, indirime giren temel gıda ürünleriyle ilgili merak edilen tüm detaylar.

Cumhurbaşkanlığı tarafından enflasyonu önlemek amacıyla gerçekleştirilen KDV indirimi, nihayet market fiyatlarına da yansımaya başladı. Ayçiçek yağında 1 litrelik ambalajlarda 2 liralık fiyat düşüşü oldu. Çay ve peynir fiyatlarında ise KDV indirimi sebiyle gözle görülür indirimler yaşandı. Marketlerde KVD indiriminin en büyük etkisi ise bakliyat grubunda görüldü.

Son günlerde fiyat konusunda rekor seviyelere çıkan gıda ürünleri, KDV indirimiyle raflarda yeni fiyat tarifeleri ile yer aldı. Peynir ve bakliyat grubunda 5 liralık bir düşüş olduğu gözlemlendi. Bazı markalar ise artan yüksek maliyetler nedeniyle indirime gidilmediğini ve KDV indiriminin sadece yeni zamları önlediğini savunuyor.

KDV İndirimi Çay ve Peynir Fiyatlarına Anında Yansıdı!

KDV indiriminden önce yüksek fiyatlarıyla eleştiri yağmuruna tutulan çay, KDV indiriminden etkilenen ilk ürünler arasında yer aldı. Çay fiyatlarında ünlü zincir marketlerin şubelerinin hepsinde 2 ila 3 lira arasında bir düşüş olduğu gözlemlendi. Bunun yanı sıra peynir fiyatları da marketlerde indirime girdi. Gevşeyen peynir etiketlerinde görülen 4 ila 7 lira arasındaki düşüş, tüm vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. 

Ayçiçek Yağı ve Bakliyat Ürünlerinde Güçlü Düşüşler Yaşandı!

Artan fiyatların simge ürünlerinden biri olan ayçiçek yağı, KDV indirimini en güçlü hissettiren gıda ürünlerinin başında yer aldı. Ayçiçek yağında 1 litrelik ambalaj fiyatında 2 lira ve 2 litrelik ambalajlarda ise 4 liralık indirime gidildi. En güçlü KDV indirim oranı ise bakliyat ürünlerinde görüldü. Buna göre kırmızı ve yeşil mercimek fiyatlarında 5 liraya yakın indirimler başladı. Bulgurda ise 1 – 2 liralık düşüş yaşanırken pirinç ürünlerindeki 2 liralık indirim gözlerden kaçmadı. Bunun yanı sıra bir diğer protein deposu olan kırmızı et fiyatlarında 7 liralık düşüş yaşandı. 

Bazı Kasaplarda 10 -12 Lira Arasında İndirim Yapıldı!

Son günlerde kırmızı ette toptan satışta, alış fiyatına yüzde 1 KDV uygulanırken perakende satışta bu durum yüzde 8 idi. Konuyla ilgili vatandaşların uzun süredir KDV indirim talebi bulunuyordu. Sonunda bazı kasaplar, KDV indirimini etiketlerine uygulamaya başladı. Mevcut indirimin başlamasıyla bazı kasaplarda 10 – 12 lira arasında indirim yapıldığı açıklandı. Bu sayede vatandaş, hasret kaldığı kırmızı eti nispeten daha uygun fiyatlarla satın almaya başladı. 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış