19 Şubat 2022 11:00 Güncelleme : 19 Şubat 2022 11:00

Bakan Koca’dan Maske Açıklaması! Maske Eziyeti Artık Son Mu Bulacak?

Bakan Koca’dan Maske Açıklaması! Maske Eziyeti Artık Son Mu Bulacak?

Sağlık Bakanı’ndan müjdeli haber geliyor mu? Yaklaşık 2 sene önce bir anda takmaya başladığımız maskelerden artık kurtuluyor muyuz? Maske yasakları ne zaman kalkıyor? İşte cevaplar...

Sağlık Bakanı olarak görev yapan Fahrettin Koca, koronavirüs hakkında açıklamalarda bulundu. Dün yapılan kabine toplantısının ardından, kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Bakan Koca, koronanın seyrine dair bilgi verdi. Yeni varyant olarak karşımıza çıkan Omicron hakkında da açıklamalarda bulunan Koca, birçok şeyin netleşmesi için, önümüzdeki hafta yapılması planlanan toplantıyı işaret etti.

Koronavirüs Ne Durumda?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün seyrine dair açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta sonunda pek çok vaka görüldüğünü ve hastalığın pik yaptığını dile getiren Koca, önümüzdeki haftalarda bu yükselişin bitip, sayıların düşüşe geçeceğini ifade etti. Yatan hasta sayısında %30’a varan düşüler olduğunu ifade eden Koca, ilerleyen günlerde büyük ölçüde düşüşler göreceğimizin de altını çizdi.

Bakan Koca, koronavirüsle ilgili olarak, virüslü hastalara yeni bir ilaçla müdahale ettiklerini de ekledi. Molnupiravir isimli ilacın etkili olduğunu ve genel olarak 65 yaş üstü vatandaşlara verildiğini kaydetti.

Koronavirüs Ne Durumda?

İlerleyen Günlerde Neler Olacak?

Bakan Koca, sürecin nasıl ilerleyeceğine dair daha net bir ifade kullanabilmesi için, gelecek hafta yapılacak toplantının beklenmesi gerektiğini söyledi. Önümüzdeki hafta bir bilim kurulu toplantısı yapılacak ve Koca’nın aktardığına göre sürecin nasıl devam edeceği burada daha net bir şekilde belirlenecek.

Bakan Koca, gelecek dönem için, hasta olanların kendi kendini izole etmesi gerektiğine dikkat çekti. “Gerektiği noktada hasta kişi gelip test verir, 65 yaş üstü ise ilaca başlar” minvalinde açıklama yapan Bakan, ilerleyen dönem için Turkovac aşısını işaret etti. Bu aşının, tüm devlet hastanelerinde uygulanmaya başlanması için yoğun bir şekilde çalışıldığını ifade etti. Bakanın ifadesine göre, ülkenin dört bir yanında Turkovac aşısı uygulanmaya başlanacak. Diğer yandan Omicron varyantına özel çalışmaların da yürütüldüğünü kaydeden Bakan, Mart ayında bu çalışmanın biteceğini duyurmuş oldu.

Maske zorunluluğunun kalkıp kalkmayacağı konusu ise, bilim kurulunun toplantısından sonra belli olacak.

Etiketler

Gündem   Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış