22 Şubat 2022 23:31 Güncelleme : 22 Şubat 2022 23:31

Bakan Koca Uyardı! Bu İller Dikkat Etsin! Vaka Sayısı Gittikçe Artıyor!

Bakan Koca Uyardı! Bu İller Dikkat Etsin! Vaka Sayısı Gittikçe Artıyor!

Bakan Fahrettin Koca tüm Türkiye'yi uyardı. Vaka sayıları 10 ilde artış gösterirken ülke genelinde vaka oranında büyük bir düşüş yaşandı. Bu durumda ülkenin genelinde son durum merak edilmeye başlandı. İşte, Bakan Fahrettin Koca 'nın ülke geneli için yaptığı son açıklamalar.

Koronavirüs pandemisinin başladığı günden beri Sağlık Bakanlığı bünyesinde yoğun bir çalışma sergileyen Bakan Fahrettin Koca, 5 – 11 Şubat tarihleri arasında ülke genelindeki vaka yoğunluğuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, vaka yoğunluğu artan 10 ili paylaştı. Bu iller sırayla, Osmaniye, Karaman, Amasya, Adıyaman, Çorum, Burdur, Kırşehir, Hatay, Kayseri ve Samsun oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden 5 – 11 Şubat arasında 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni koronavirüs vaka sayısı haritasını ortaya çıkardı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu süreçte vaka sayısı İstanbul’da 717,58, Ankara’da 1323,97, İzmir’de 1017,3 oldu. İşte, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’nin koronavirüs haritasıyla ilgili son bilgileri paylaştı.

Vaka Yoğunluğu En Çok Artan 10 İl Belli Oldu!

Bakan Fahrettin Koca, son çalışmaların ardından yaptığı açıklama 5 – 11 Şubat tarihleri arasında vaka yoğunluğunun en çok arttığı 10 ilimizi de sıraladı. Bu iller, Amasya, Osmaniye, Burdur, Adıyaman, Karaman, Çorum, Kırşehir, Hatay, Çorum, Kayseri ve Samsun oldu. Ayrıca Bakan Fahrettin Koca, bu illerde yer alan kişilerin çok dikkat etmeleri gerektiğine ve olası bir yeni varyant durumunda tedbirlerin sıkılaştırılması gerektiğine vurgu yaptı. Şimdilerde bu şehirlerde yaşayan milyonlarca vatandaş, vaka yoğunluğunun bir an önce azalıp eski günlere dönmenin hayalini kuruyorlar.

Ülkemizdeki Koronavirüs Vakalarında Son Durum Ne Oldu?

Ülkemizdeki koronavirüs vakaları, düne göre azalma yaşadı. Özellikle büyük şehirlerde yaşanan vaka düşüşü, ülke genelinde adeta bayram havasında kutlandı. 20 Şubat’ta kaydedilen 24 saatlik verilere göre 70 bin 355 vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 278’den 263’e düştü. Öte yandan iyileşen kişilerin sayısı 91 bin 164 olurken toplamda 440 bin 183 PCR testi yapıldı. Vaka sayılarının ise son olarak 24 Ocak tarihinde 67 bin 23 seviyelerine düştüğü görülmüştü.

Koronavirüs pandemisindeki son durum, bir nebze de olsa gönülleri ferahlatırken özellikle küçük şehirlerdeki yayılma hızı giderek artıyor. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından toplu alanlarda çok vakit geçirilmemesi ve tedbirlere uyulması gerektiği vurgulandı.  

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış