16 Ekim 2023 18:24 Güncelleme : 16 Ekim 2023 18:27

Bankalara Göre Ticari Kredi Hesaplama

Bankalara Göre Ticari Kredi Hesaplama

Ticari krediler, ticari belgeleri barındıran ve bu alanda hizmet veren tüm işletmelerin başvuru yapabileceği bir kredi türüdür. KOBİ kredisi gibi öznel başvurular için gerekli ek koşulları sağlıyor olmak önemlidir.

Ticari kredi almak isteyen bir işletmenin yapacağı ilk şey; elbette istediği bankayı seçerek ticari kredi başvurusu yapmaktır. Bu başvuru, sanal yolla veya telefon bankacılığı gibi güncel yöntemlerle sağlanabilir.

Ardından banka ya da bankaların işletme için inceleme süreci başlar. Bu süreçte borç durumu, talep edilen kredi miktarı ve gelir- gider dengesi gibi unsurlara yakından bakılır. Ayrıca güncel finansman bilgileri ve geçmiş ödeme düzeni de bankaların ticari kredi hesaplama adımlarında önemli ayrıntılardır.

Bankalar işletmenin koşulları ve kendi kuralları gereği krediye onay ya da ret vererek süreci netleştirir. Onay alan bir işletmenin başvurduğu kredi ve bankanın sunmuş olduğu güncel faiz oranı da dikkat edilmesi gereken noktalar arasındadır. 

Ticari Kredi Hesaplama Adımları

Bankalar arasında kredi verme şartları, ödenen miktar ve faiz oranı gibi çok sayıda değişken vardır. Bu durumda pratik şekilde karşılaştırma yaparak süreci kolaylaştırmak önemlidir. Çok sayıda güncel banka seçeneğinin bulunması ve tek tek araştırma zorluğu ortak bir platform ihtiyacını doğurmuştur. Bu amaçla hizmet veren bazı güvenilir siteler üzerinden faiz ve kredi hesaplaması yapmak mümkündür.

Alternatif olarak seçenekleri birkaç banka ile sınırlandırmak ve ilgili bankadan mevcut iletişim kanalları üzerinden doğrudan bilgi almak da imkân dahilindedir. Ayrıca bankaların resmi internet hesaplarına girerek kısa bir araştırma yapabilir ve başvuracağınız bankaları bu yolla belirleyebilirsiniz. Bankaların hizmet koşulları gibi ticari faaliyet yürüten işletmelere sunduğu kredi türleri de farklıdır. Bu nedenle işletmeniz için en uygun kredi içeriğini öğrenerek başvuru yapabilirsiniz. 

İşletmenizin Nakit Desteği Figopara!

Ticari kredi araştırma sürecindeyken nakit ihtiyacınızı hızlıca karşılamak için Figopara e-fatura finansmanını da kullanabilirsiniz. Yeni nesil alacak finansmanı platformu Figopara ile vadesi gelmemiş e-faturalarınızı uygun maliyetlerle nakde çevirerek finansman ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Hemen üye olun, bankalardan iskonto teklifi alın, e-faturalarınızı anında nakde çevirerek faturalarınızı finansman kaynağı olarak kullanın. 

Etiketler

Yaşamdan  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış