16 Şubat 2022 19:38 Güncelleme : 16 Şubat 2022 15:34

Benzin ve Motorine Gelen Zam Yok Artık Dedirtecek! Bu Kez Fiyatlar Rekor Kıracak 20TL Hayal Değil

Benzin ve Motorine Gelen Zam Yok Artık Dedirtecek! Bu Kez Fiyatlar Rekor Kıracak 20TL Hayal Değil

Benzin ve Motorine geçtiğimiz hafta 1 TL zam gelmişti. Ancak brent petrol varil fiyatının 100 dolar seviyesine yaklaşması, çok yakın bir dönemde bu yakıtların litre fiyatının 20 TL olmasının kaçınılmaz olduğunu bize söylüyor.

Son dönemde benzin ve motorin ücretlerine sürekli zam geliyordu. Ancak son açıklamalara göre yakın gelecekte gelecek zam ile bu yakıtların fiyatlarının 20 TL’nin üzerine çıkacağı beklentisi oluşmaya başladı.

Birçok insan şaka yollu olarak litresini 20 TL yapın ve rahatlayın yönünde açıklamalarda bulunuyordu. Şaka gibi gelen bu açıklamaların gerçek olmasına çok uzun bir süre kalmadı.

Brent petrol fiyatları 16 Şubat 2022 itibariyle 93 Dolar olarak işlem görüyor. Bu fiyat son 7 yedi yılın en yüksek seviyesi olurken, artışın da devam etmesi ile akaryakıt fiyatlarına yakın gelecekte artışın devam edeceği açıklandı. 

Brent Petrol 100 Doların Üzerine Çıkabilir

Petrolün varil fiyatlarında ki artışın devam etmesiyle birlikte akaryakıt fiyatlarına ciddi artışlar yapılmaya devam etmişti. LPG’nin litre fiyatına 80 kuruş, benzin ve motorin’in litre fiyatlarına 1 liranın üzerinde artış yapılmıştı.

Varil fiyatlarının dünya piyasasında yükseliş grafiğini devam ettirmesi bu zamlara yenilerinin de eklenmesinin beklenmesine neden oldu. Bu fiyatların artması araç kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılanırken, bu konuyla ilgili herhangi bir çalışmanın yapılmaması ve istasyonlarda herhangi bir kampanya gelmemesi de tepki çeken noktalardan birisi oldu. 

Hafta Sonuna Kadar 16 TL’yi Geçebilir

Geçtiğimiz hafta gelen zamlar ile birlikte benzin ve motorinin litre fiyatları 15 TL bandını geçmişti. Bu haftada yükseliş trendini koruyan akaryakıt fiyatlarının ardından benzin ve motorinin litre fiyatının Şubat ayının sonu gelmeden 16 TL’yi geçerek rekor kıracağı tahmin ediliyor.

3 ay önce 60 dolar olan varil fiyatının, bu sürede 90 dolara çıktığı ve bu şekilde devam ederse akaryakıt pompa fiyatlarının daha yükseleceği aktarıldı. Bu konuda yapılan açıklamalar ile yakıtların litre fiyatının 20 TL olmasının kaçınılmaz olduğu da aktarıldı.


Yakında tüm toplum olarak araçları parklarda bırakacak, çok acil bir durum olmadıkça kullanmayacak ve ulaşım için hep beraber toplu taşıma araçlarını kullanmaya başlanacağı da aktarıldı. 

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış