23 Kasım 2022 15:03 Güncelleme : 23 Kasım 2022 15:03

Bildiğiniz tüm helvaları unutun! Sütlü un helvasını tadanlar yanında parmaklarını da yiyecek

Bildiğiniz tüm helvaları unutun! Sütlü un helvasını tadanlar yanında parmaklarını da yiyecek

Gelenekselleşmiş tatlılarımızdan olan un helvası neredeyse her özel günde yapılıyor. Az malzeme ile pratik bir tatlı hazırlamak isteyenler için sunumu ve lezzetiyle harika bir tatlı olan sütlü un helvası tarifini deneyen herkes çok seviyor. Tarif defterlerinizde yer alacak az malzemeli ve pratik tarifi mutlaka denemelisiniz.

Sütlü un helvası tarifini evde kolay bir şekilde hazırlayabilir ve tüm özel günlerinizde kendiniz ve misafirleriniz için ikram edebilirsiniz. Üzerini istediğiniz malzemelerle süsleye bileceğiniz bu tarifin iç malzemelerinde damak zevkinize göre malzemeler ekleyebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa daha fazla beklemeden tarifi hazırlamaya başlayalım. 

Sütlü un helvası tarifi için gerekli malzemeler;

125 gr tereyağı ya da margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker

İçerisine isterseniz fıstık kavurup ilave edebilirsiniz. Yanına dondurma ekleyebilir ve sunumunu yapabilirsiniz.Üzeri için ceviz ya da fıstık ve fındık kullanabilirsiniz.

Sütlü un helvası tarifi nasıl hazırlanır?

Tarifimiz için bir karıştırma kabı çıkaralım ve oda sıcaklığında bulunan bir su bardağından  sütü ilave edelim. Ardından içerisine 1 su bardağından az olacak şekeri ilave edelim ve şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Bu işlemin ardından yağı bir tavada eritelim ve üzerine 1 su bardağı unu ekleyelim.

Kısık ateşte unun rengi kahverengiye dönene kadar karıştıralım. Rengi kahverengiye dönen unun sulandığını göreceksiniz bu aşamada üzerine sütlü şerbetimizi ağır ağır dökelim ve helvayı karıştırmayı bırakmayalım.

Kaşığa yapışmayacak kıvama geldiğinde helvanın altını söndürelim. Hazır olan helvayı soğuduktan sonra ya da sıcakken servis edebilirsiniz.

Dondurma kaşığı ya da küçük kaselerle şekil verebilir üzerini  istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Deneyecek herkese afiyet olsun.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış