24 Eylül 2022 12:00 Güncelleme : 24 Eylül 2022 12:00

Bir haftada incecik yapan su diyeti! Böbreklerinizi çalıştırarak 7 kilo verebilirsiniz

Bir haftada incecik yapan su diyeti! Böbreklerinizi çalıştırarak 7 kilo verebilirsiniz

Son zamanlarda herhangi bir gıda alınmamakla birlikte popüler olan diyetlerin başında da su diyeti geliyor. Su diyetinin etkilerini merak eden vatandaşlar da araştırmalara başladılar. Peki, su diyeti nedir ve nasıl yapılır?

Bol su içmek sağlıklı yaşamın en önemli faktörlerinden biridir. Sağlıklı bir yaşam sürdürülebilmesi için günlük 2,5-3 litre su tüketimi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Sağlık açısından önemli olan su, son zamanlarda kilo vermek isteyen kişilerin uyguladığı su diyetlerinde de oldukça önemli bir yere sahip. Bu konuda vatandaşlar da bir araştırma içerisine girdiler. İşte su diyeti hakkında önemli detaylar...

Su diyeti nedir?

Su diyeti son dönemlerde popüler diyetler arasında yer almaktadır. Bol miktarda su ve sıvı içecek dışında gıda alınmamasıyla birlikte uygulanan diyetler arasında olduğu belirtiliyor. Yapılan araştırmalara göre soğuk içildiğinde suyun sıcaklığının vücut sıcaklığına denk getirmesi için vücudun ekstra kalori yaktığı vurgulanmaktadır. Bununda kilo verme sürecini hızlandırdığı belirtiliyor. Günlük yaşamda ihmal edilen su tüketimi bu diyetle birlikte alınıyor ve böbreklerin daha fazla çalışmasına ve toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu söyleniyor. Bu diyetin doktor kontrolünde yapılması da önerilmektedir.

Haberin devamı için tıklayın

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış