23 Mayıs 2022 15:41 Güncelleme : 23 Mayıs 2022 15:41

Biri Bitiyor Biri Başlıyor! Koronadan Sonra Hızla Yayılan Maymun Çiçeği Virüsü Hakkında Uyarı Yapıldı!

Biri Bitiyor Biri Başlıyor! Koronadan Sonra Hızla Yayılan Maymun Çiçeği Virüsü Hakkında Uyarı Yapıldı!

Dünya genelindeki milyarlarca insan daha koronavirüs sürecini tam olarak atlatamamışken şimdilerde uzmanlar tarafından yeni bir pandeminin yolda olduğu açıklandı. Uzmanlar, Avrupa’da 90 vakayla görülmeye başlanan maymun çiçeği hastalığının oldukça tehlikeli olduğunu açıkladılar. Bu durum, Sağlık Bakanlığı’nı da yeni tedbirler konusunda harekete geçirdi. İşte, yeni bir pandemiye neden olacak tehlikeli maymun çiçeği virüsü hakkında merak edilen tüm detaylar.

Koronavirüs, milyarlarca insanı tehdit eden ve binlerce insanın ölümüne yol açan tarihin en ölümcül virüslerinden biri olarak gösteriliyordu. Dünya çapında alınan önlemler, koronavirüs sürecinin şu an için hafiflemesini sağlasa da uzmanlar yeni bir virüs tehdidinin yolda olduğunu açıkladılar.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan bilgilere göre Afrika kıtasında yaygın olarak görülen maymun çiçeği virüsü, son günlerde Avrupa kıtası başta olmak üzere tüm dünyaya yayılmaya başladı. Açıklanan son verilere göre şu an da İngiltere’de 20 olmak üzere Avrupa kıtasında 90’dan fazla vakanın tespit edildiği açıklandı. İşte, koronavirüsten sonra yeni bir pandemiye neden olacak maymun çiçeği virüsüne dair merak edilen tüm detaylar.

Maymun Çiçeği Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Afrika kıtasında uzun yıllardır görüldüğü bilinen maymun çiçeği hastalığı, günümüzde insandan insana virüs riskiyle pek gündeme gelmiyordu. Fakat geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan son verilerle maymun çiçeği virüsünün şu an için tehlikeli bir hal aldığı belirtildi.

İnsandan insana temas yoluyla bulaşan bu virüs için görülen semptomların genelde baş ağrısı, kas ağrısı, yorgunluk olduğu açıklanırken ciltte çeşitli lezyonlar oluşturduğu da açıklandı. Bu nedenle şimdilerde milyonlarca vatandaş, maymun çiçeği virüsünün belirtilerine karşı dikkatli olmaya çalışıyor.

Maymun Çiçeği Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Uzmanlar Maymun Çiçeği Virüsü Hakkında Önemli Açıklamalar Yaptılar!

Maymun çiçeği virüsüyle ilgili çalışmaların yapıldığı Cambridge Üniversitesi’nden salgın hastalıklar uzmanı Charlotte Hammer, ‘’Dünya genelinde çok daha fazla vakanın görüleceğinden eminiz.’’ açıklamasını yaparak tüm dünyanın tedbir alması gerektiğini belirtti. Ayrıca ünlü uzman, maymun çiçeği virüsünün bir ya da üç haftalık bir kuluçka süresinin olduğunu belirterek vakaların hastalığın ilk döneminde olan kişilere temas edilmesi halinde de görülebileceğini aktardı. Son olarak bu virüsün çok tehlikeli olduğundan bahseden Hammer, ‘’Ya virüs mutasyona uğradı ya da vücut direncimiz düştü.’’ ifadelerini kullandı. 

Uzmanlar Maymun Çiçeği Virüsü Hakkında Önemli Açıklamalar Yaptılar!

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış