20 Aralık 2022 23:00 Güncelleme : 20 Aralık 2022 23:00

Böyle destek görülmedi! Bu ay içinde 3360 TL hesaplara yatıyor: 2023'te her ay ödenecek! Sadece başvuranlar alabilir

Böyle destek görülmedi! Bu ay içinde 3360 TL hesaplara yatıyor: 2023'te her ay ödenecek! Sadece başvuranlar alabilir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara yapılan sosyal ödemeler ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki evde bakım maaşları ne zaman yatacak? Başvuru nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde.

Vatandaşlar internet üzerinden sosyal ödemeler kapsamında olan evde bakım maaşları ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki evde bakım maaşı nasıl alınır? Evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır? Evde bakım maaşları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşları bilindiği üzere her ayın 15. ve 30. günü arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığını sorgulama işlemleri kısa mesaj yoluyla yapılabiliyor. Evde bakım maaşları Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alınıyorsa vatandaşlar 4747 numarasına BAKIYE yazıp kısa mesaj göndererek maaşın yatıp yatmadığını öğrenebilir.

EVDE BAKIM MAAŞI E-DEVLET SORGULAMASI

Evde bakım maaşları e-Devlet sistemine giriş yaparak sorgulanabiliyor. E-Devlet sistemine kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra arama motoruna 'Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama' yazıp arattıktan sonra sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Açtığınız sayfada evde bakım maaşı ile ilgili ödeme bilgileriniz bulunacaktır.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURULARI

Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla başvuru yapıldıktan sonra hak kazanan vatandaşların hesaplarına her ay düzenli olarak yatırılıyor.

Evde Bakım Maaşları Detayları

EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİR

Evde bakım maaşı başvuru yapan vatandaşların en önemli şartı evdeki gelir olarak bilinmektedir. 2021 senesinde 4 kişilik ailenin evde bakım maaşı için toplam gelir şartı 6 bin 818 TL olarak yani kişi başı 1706.67 TL olarak belirlenmişti. 2022 senesinde ise asgari ücretin artmasıyla birlikte kişi başına düşen gelir 3 bin 666 TL olarak belirlendi. Aynı zamanda 18 yaş altındaki çocuklar için engellilik oranı gözetilmeden Engelli Sağlık Raporu ile birlikte evde bakım maaşı ödemeleri yapılıyor. Rapor üstünde özel koşul veya çok özel koşul gerektirir ibaresinin mutlaka bulunması gerekiyor. Eğer kişi 18 yaşından büyükse sağlık raporuna tam bağımlı olduğuna dair bir ibare olması gerekiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI ENGELLİLİK ORANLARI

Evde bakım maaşı başvurusu yapacak vatandaşların engelli raporlarının en az yüzde 50 ve üstünde olması gerekiyor. Evde bakım maaşı ödemeleri alınan engelli raporunun ortadan kalkması ya da süresinin bitmesi sonucunda kesilmektedir. Bu sebeple evde bakım maaşının devamlılığı için vatandaşların engelli raporlarını devam ettirmesi gerekmektedir. 

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış