10 Şubat 2022 18:30 Güncelleme : 10 Şubat 2022 15:28

Bu Baklavanın Ev Baklavası Olduğuna Kimse İnanmayacak! İşte Kat Kat Ev Baklavası Tarifi!

Bu Baklavanın Ev Baklavası Olduğuna Kimse İnanmayacak! İşte Kat Kat Ev Baklavası Tarifi!

Ev yapımı baklava hiç bu kadar güzel olmadı. Arkadaşlarını kıskandırmak isteyen hanımlar bu tarifi kesinlikle yapmalı. İşte ağızda çıtır çıtır ses çıkaran ev yapımı baklava tarifi!

Hamarat kadınların tescil tatlılarından olan baklava, aynı zamanda Türklerin milli tatlısıdır. Dünyanın neresine gidilirse gidilsin ülkemizde yapılan baklavalar gibi baklava bulunamaz. Ayrıca bayramlarda, düğünlerde, sohbetlerde ve her yerde baklava aranır. Vereceğimiz bu tarif ile birlikte artık herkes çıtır çıtır ve kat kat baklava yapabilecek. Komşularınız sizden tarif isteyecek, sizin yaptığınıza kimse inanmayacak. İşte kat kat ev baklavası tarifi ve tüm püf noktaları!

Ev Baklavası Tarifi Malzemeleri

Hamuru için;

- Üç tane yumurta
- Bir su bardağı kadar süt
- Bir su bardağı kadar sıvı yağ
- Bir paket kabartma tozu
- Bir yemek kaşığı dolusu sirke
- Yarım çay kaşığı kadar tuz
- Altı su bardağı dolusu un
- Mısır nişastası

İçi için;

- Çekilmiş kavrulmuş fındık içi ya da dövülmüş ceviz

Şerbeti için;

- Dört su bardağı dolusu toz şeker
- Beş su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu 

Üzeri için;

- Bir paket margarin ya da tereyağı 

Ev Baklavası Tarifi Malzemeleri

Ev Baklavası Tarifi Yapılışı

İlk olarak uygun bir kabın içine yumurta, sıvı yağ, süt, sirke, kabartma tozu, tuz ve un alınır. Tüm malzemeler kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurulur. Daha sonra elde edilen hamur 30 eşit parçaya bölünür. Ardından tüm parçalar yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve aralarına nişasta serpilerek 10ar 10ar üst üste koyulur. Sonra 10lu parçaların her biri merdane ile tepsi büyüklüğüne gelene kadar tezgahın üzerinde açılır. Sonra açılan baklava hamurlu teker teker tepsiye yerleştirilir. Arasına ise kavrulmuş fındık içi ya da dövülmüş ceviz içi koyulur. Sonra tepsideki baklava hamuru istenilen ölçüde ve şekilde kesilir. Ardından bir tavada margarin ya da tereyağı eritilir. Eridikten  sonra baklava hamurunun üzerine eşit şekilde dökülür. Sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişirilir. Ardından baklava soğumaya bırakılır. Bir yandan da şerbet hazırlanır. Şerbet hazırlandıktan sonra sıcak şekilde soğuk baklavanın üzerine dökülür.

Ev Baklavası Tarifi Yapılışı

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış