7 Şubat 2022 11:00 Güncelleme : 8 Şubat 2022 10:50

Bu Bursları Görünce Herkes Öğrenci Olmak isteyecek! Lise ve Üniversite Öğrencisine Karşılıksız Bursları Veriliyor

Bu Bursları Görünce Herkes Öğrenci Olmak isteyecek! Lise ve Üniversite Öğrencisine Karşılıksız Bursları Veriliyor

Bu burslar sayesinde öğrenci olmak isteyebilirsiniz! Lise ve üniversite öğrencilerine verilecek karşılıksız burslar sonunda öğrencinin yüzünü güldürecek. İşte lise ve üniversite öğrencilerine karşılıksız bir şekilde verilecek burslar ve şartları!

Lise ve üniversite zamanlarında öğrencilerin en çok talep ettiği şeyler arasında karşılıksız verilen burslar yerini alıyor. Özellikle öğrencilerin minik bütçesine katkı sağlayan bu bursların karşılıksız verilmesi de öğrencileri bir hayli mutlu ediyor. Çeşitli kurumlar tarafından öğrencilere sunulan burslar sayesinde hem öğrencilerin bütçesi rahat ediyor hem de ailelerin bütçesine oldukça büyük destek sağlanıyor.

Eğitim görürken öğrencilerin eşit bir şekilde eğitim almasına karşın kurumlar bu ücretsiz bursları öğrencilere sunuyor. Tabii ki de ücretsiz burs almak için belirli başvuru şartları mevcut. Başvuru şartlarını karşılayan öğrencilere çeşitli kurumlar tarafından her ay ya da belirli zamanlarda düzenli bir şekilde burs sağlanıyor. Bunun yanı sıra bursu veren kurum kapsamında öğrencilerden istenen belgeler ve koşullarda farklılıklar gösterebiliyor. İşte öğrencilik hayatında öğrencilere burs veren kurumlar ve istedikleri şartlar…

TÜBİTAK Bursu

Öğrencilere eğitim bursu sağlayan kurumların başında TÜBİTAK yer alıyor. Bugüne dek bir çok üniversite öğrencisine vermiş olduğu burslar sayesinde oldukça dikkat çeken TÜBİTAK bir çok öğrencinin eğitim masraflarını karşılıyor. Tabii ki de Tübitak bursundan yararlanmak için belirli bir başarı ortalamasının üzerinde olmak önemli. Bunun yanı sıra yüksek lisans öğrencilerinin bu bursu kazanması içinde ilk 1000’e girmek veya olimpiyat kapsamında önemli derecelere sahip olması gerekli.

TED Eğitim Desteği

TED’de öğrencilere eğitim bursu sağlayan bir diğer kurum olarak biliniyor. TED kapsamında ülke genelinde gerçekleştirilen bir sınav ile başarılı olan öğrencilere burs imkanı sunuluyor. Bu sınavın yanı sıra sınav sonrasında ev ziyareti ve öğrencilerle mülakat yapılarak da değerlendirilme yapılıyor.

TÜBİTAK Bursu

Milli Eğitim Bakanlığı Bursu

Eğitim fakültesi öğrencilerine karşılıksız burs imkanı sunan Milli Eğitim Bakanlığı bursunun koşulu ise üniversite tercihleri sırasında ilk 5 tercihinize öğretmenlik yazmanız ve öğretmenlik bölümünü kazanmanız.

İstanbul Sanayi Odası Vakfı

Bu bursu alabilmeniz için T.C. vatandaşı olmanız, düşük gelire sahip olmanız, herhangi başka bir kurumdan bursunuz olmaması, adli sicil kaydınızın bulunmaması, okul ortalamanızın 4 üzerinden en az 3 olması ve Kocaeli, İstanbul ya da Tekirdağ illerinden herhangi birinde mühendislik fakültesine öğrenci olmanız yeterli.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış