21 Temmuz 2022 16:52 Güncelleme : 21 Temmuz 2022 16:52

Bu Hata Ağızınızda Diş Bırakmayacak! Dişlerinizi Kaybetmemeniz İçin Bu Hataları Sakın Yapmayın

Bu Hata Ağızınızda Diş Bırakmayacak! Dişlerinizi Kaybetmemeniz İçin Bu Hataları Sakın Yapmayın

Bu hatalar tek tek dişlerinizi kaybettiriyor. Dişlerinizi beyazlatıcaz diye bu hatalara şans vermeyin, risk almayın. İşin aslını bi de uzmanlardan dinleyin.

Çoğumuz dişlerimizle ilgili bakımın beyazlıktan geldiğini sanarız. Bu konuda düşüyor ve zararlı yöntemler deniyoruz. Diş bakımı ile beyazlatma yöntemleri dişleri mahvediyor. İnternette diş sağlığı ile ilgili yazılar ve yöntemler okuyanlarını yanlışa sevk ediyor. Dişe, diş eti ve ağız içerisine ciddi zararlarlar veren yöntemler bulunuyor. Diş doktorlarının tavsiyeleri dışındakiler çok da güvenilir değil. Verdiği zararları ön görmek güç. 

Doğru Mu Yanlış Mı, Fayda Mı Zarar Mı?


İnternetteki sitelerde bulduğumuz şeyleri hepimiz hemen yapmaya çalışıyoruz. Bazı yöntemler diş doktorlarının önerilerinin çok dışında bile oluyor. Diş sağlığı risk almaya gelmiyor. Bu konu hakkında konuşan Dr. Khaled Kasem bakın nelerin yanlış olduğunu tek tek sıraladı. Şiddetli diş ile kas ağrılarına sebebiyet vereceğini de belirtti.

Doğru Mu Yanlış Mı, Fayda Mı Zarar Mı?

Limonun Suyu Dişe Fayda Değil

Limon suyu vitaminleriyle içeriğiyle vücuda fayda sağlarken dişlere pek de yardımcı olmuyor. İçindeki asit dişin dış kaplamasındaki minede aşınmalara sebep oluyor. Ayrıca diş eti hastalığına davetiye çıkarıyor. Dişleri çürümeye yatkınlaştırıyor.

Limonun Suyu Dişe Fayda Değil

Elma Sirkesi

Elma sirkesi limondan daha asitli olması sebebiyle limondan oluşabilecek her hasarı fazlasıyla sağlıyor. Diş minesinin aşındırılmasına sebep oluyor. Kalıcı diş lekelenmesi kabusuna da yol açıyor. Sirkenin dişin rengini açması dişe fayda sağladığı anlamına gelmiyor.

Elma Sirkesi

Kömür Macunu

Yakın zamanda hayatımıza giren ve sosyal medyada çokça paylaşılan kömürlü diş macunu aşırı miktar kullanımında zarar veriyor. Diş beyazlatması konusunda oldukça yaygın önerilen ve kullanılan kömürlü diş macunu popülerleşmeye devam ediyor. Kullanımı artan macunun çalışma prensibi diş yüzeyinin lekeli kısmını kaldırmak olduğu için diş geçici olarak parlaklık kazanıyor. Fakat bu gibi yöntemler uzun vadede dişlere fayda değil zararda bulunuyor. Kömür fazla kullanımda diş minesinin çatlak kısımlarına yerleşebiliyor. Bu da diş çatlamalarına sebebiyet veriyor.

Kömür Macunu

Meyve

Meyve ile temizlik yapılmasının da yanlış olduğunu belirten diş doktoru bunun dişlerin çürümesine neden olabileceğini de paylaşıyor.

Meyve

Etiketler

Yaşam   Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış