17 Şubat 2022 18:15 Güncelleme : 17 Şubat 2022 18:16

Bu Helvayı Cenazede Bile Bulamazsınız! Kokusu İle Tüm Mahalleyi Saracak Un Helvası Tarifi

Bu Helvayı Cenazede Bile Bulamazsınız! Kokusu İle Tüm Mahalleyi Saracak Un Helvası Tarifi

Bu un helvasının kokusu tüm mahalleyi saracak! Cenazede bile bulamayacağınız un helvasını tüm mahalleye dağıtmak zorunda kalacaksınız. İşte lezzeti ile tüm mahalleyi büyüleyecek un helvasının tarifi ve püf noktaları…

Un helvasının o nefis kokusu tüm mahalleyi büyüleyecek nitelikte. Özellikle cevizli un helvası bir çok mutfağın vazgeçilmez tatlısı olarak biliniyor. Siz de evinizde cevizli un helvası yapmak ister misiniz? O halde bu haberi dikkatli okuyun! Bu tarif haberi ile yapacağınız cevizli un helvası tüm mahallenin kapınıza dökülmesine sebebiyet verecek. İşte cenazede bile bulamayacağınız enfes lezzetteki cevizli un helvası…

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 2 su bardağı ölçüsünde un
  • Yarım su bardağından biraz daha fazla ufalanmış ceviz

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ölçüsünde toz şeker
  • 3 su bardağı ölçüsünde sıcak su ya da süt

Malzemeler

Yapılışı

Un helvasını yapmak için ilk etapta bir kasenin içersinde sütü ya da suyu, toz şeker ile iyice karıştıralım. Bu noktada şekerin güzelce erimesi helva yapımı için yeterli olacaktır.

Çok derin olmayan bir tencerenin içersinde sıvı yağ ve tereyağı karıştırarak güzelce eritelim.

Yağ tamamen eriyip homojen bir hal alınca unumuzu ilave ederek tahta kaşık yardımı ile güzelce karıştıralım. 15 dakika boyunca kısık ateşte unumuzu kavuralım. ( Unun kavrulduğunu anlamanız için kahverengi olması yeterli olacaktır.)

Un kahverengi formunu aldıktan sonra içersinde cevizleri ekleyerek 1 ya da 2 dakika daha güzelce kavuralım ve cevizlerin unun içerisine eşit şekilde dağılmasına özen gösterelim.

Daha sonra hazırlamış olduğumuz şerbeti yavaş yavaş ilave ederek, şerbet suyunu tamamen çekene kadar sürekli bir şekilde karıştıralım. Bu etapta karışımın top top olmaması oldukça önemlidir.

Helvamız hazır olduğunda ocaktan alarak çorba kaşığı yardımı ile helva şeklini verelim.

İşte cenazede bile bulamayacağınız kokusu ile bütün mahalleyi etkileyecek un helvanız hazır. Herkese afiyet olsun!

Yapılışı

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış