14 Şubat 2022 22:30 Güncelleme : 14 Şubat 2022 17:27

Bu Helvayı Yapanı Kaynanası Çok Seviyor! İşte Tatlıların Kralı İrmik Helvası Tarifi!

Bu Helvayı Yapanı Kaynanası Çok Seviyor! İşte Tatlıların Kralı İrmik Helvası Tarifi!

İrmik helvası, yıllardır sofralarımızı şenlendirmeye devam ediyor. Tatlı fiyatları adeta cep yaktığı için kadınlar bu lezzeti evlerine taşımaya çalışıyorlar. Üstelik irmik helvası, uygun fiyatlı malzemelerle sanıldığından çok daha kolay yapılabiliyor. İşte, sizler için hazırladığımız nefis irmik helvası tarifi.

Çocukken annelerimizin yaptığı irmik helvası, günümüzde de sofralarımızı şenlendirmeye devam ediyor. Yemekten sonra tatlı yemek isteyen aileler, tatlı salonlarından nefis irmik helvalarını satın alabiliyorlar. Fakat günümüzde her şey ateş pahası olduğu için tatlı alımları da bir lüks haline geldi.
Fiyat artışlarından sonra hanımlar, ev ahalisini sevindirebilmek için irmik helvasını eve taşımaya çalışıyorlar. Son günlerde irmik helvası, kolay tariflerle evlere kolayca yapılabiliyor. Üstelik kadınlar, irmik helvasını uygun fiyatlı malzemelerle bir şaheser haline getiriyorlar. İşte, sizler için hazırladığımız ve kaynanalarınızı çok sevindireceğiniz irmik helvası tarifi. Şimdiden afiyet olsun!

Nefis İrmik Helvası Tarifi İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

• Tereyağı (2 dolu dolu yemek kaşığı)
• İrmik (2 su bardağı)
• Şeker (1.5 su bardağı) , (Çok şekerli sevmeyenler su bardağını 1’e indirebilirler)
• Su (2 su bardağı)

Nefis İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle tereyağını tavada eriterek üzerine irmiği döküyoruz. Orta büyüklükte bir ocakta, orta ateşte yaklaşık 3 dakika olmak üzere karışımı sürekli karıştırarak kavurmaya başlıyoruz.
2. 3 dakikalık kavurma işleminin sonunda ocağın altını kısarak 3 dakika da kısık ateşte iyice kavuruyoruz.
3. Bu sırada irmiğin rengi bayağı dönmüş oluyor. Krem olarak kaldığında ise açık sütlü bir kahve rengi almış oluyor.
4. Toplam 6 dakikalık bir kavurma işleminin sonunda şekeri ekliyoruz ve 4 dakika da şekerle kavuruyoruz.
5. Şeker konusunda istediğiniz gibi hareket edebilirsiniz. Fakat 1 su bardağından daha az şeker atmamaya dikkat edelim. Eğer tatlıları bol şekerli seviyorsanız 1.5 su bardağı atabilirsiniz.
6. Ayrıca şekerle kavurma işlemi sırasında şeker çabucak karacağı için hızlı davranarak irmiği yakmamak da çok önemli.
7. Ayrıca 4 dakikalık şekerle kavurma işlemi sırasında helvanın rengi çok daha kavruk bir hal alacak ve bu sayede çok lezzetli bir tatlı ortaya çıkacaktır. Fakat kavruk bir renk sevmeyenler, kavurma işlemini daha açık bir renkteyken de bitirebilirler.
8. Toplamda 10 dakika süren kavurma işleminden sonra ocağın altını kısıktan normale getirerek suyu eklemeye başlıyoruz.
9. Su hemen kaynamaya başlayacaktır. Ocağı kısığa getirip birkaç kez karıştırdıktan sonra biraz akışkan ve sulu bir halde helvamızı bırakıp altını kapatıyoruz. Daha sonra helvamızı dinlenmeye bırakıp bir süre sonra servise hazır hale getiriyoruz. 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış