16 Şubat 2022 15:59 Güncelleme : 16 Şubat 2022 15:53

Bu İçli Köfte Ortalığı Karıştırır! Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi! Antep ve Urfalılar Kıskanacak!

Bu İçli Köfte Ortalığı Karıştırır! Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi! Antep ve Urfalılar Kıskanacak!

İçli köfte denilince akla ilk olarak Antep ve Urfa gelir, ancak Diyarbakır usulü İçli Köfte'yi yiyince diğerlerini hemen unutacaksınız! İşte tadı damaklardan uzun süre gitmeyen Diyarbakır usulü İçli Köfte tarifi!

İçli Köfte yapabilmek özel yetenek ister ve özellikle onun kendine has olan şeklini vermek her yiğidin harcı değildir. Fakat bu tarif sayesinde İçli Köfte'yi ben mi yaptım diyecek ve kendinize inanamayacaksınız. İşte tam ölçüsü ile Diyarbakır usulü nefis içli köfte tarifi ve püf noktaları!

İçli Köfte Tarifi Malzemeleri

İçli Köfte Hamuru İçin;

- Bir buçuk su bardağı kadar ince köftelik bulgur
- Bir çay bardağı kadar irmik
- Bir tatlı kaşığı kadar toz kırmızı biber
- Bir tatlı kaşığı kadar biber salçası
- Bir su bardağından biraz az un
- Bir çay kaşığı kadar tuz
- Bir su bardağı dolusu soğuk su

İçli Köfte İçi İçin;

- İki yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 300 gram kadar dana kıyma
- Üç tane orta boy kuru soğan
- Yarım tatlı kaşığı kadar salça
- Yarım demek maydanoz
- Bir küçük çay bardağı kadar küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı atılır)
- Göz kararı tuz
- Pul biber
- Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)

İçli Köfte Tarifi Yapılışı

İlk önce içli köfteye girecek olan soğanlar ince bir şekilde doğranır ve sıvı yağda rengi dönene kadar sotelenir. Ardından sotelenen soğanların içine dana kıyma eklenerek kısık ateşte güzelce pişmeye bırakılır. Sonra kıymanın salçası ile birlikte kuru kalmaması için çok az su ilave edilir ve birkaç dakika kadar daha pişirmeye devam edilir. Baharatlar, tuz, ceviz ve kıyılmış maydanoz da eklenerek birkaç tur daha karıştırıp iç harcın altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Ardından içli köftenin hamurunun yapımına başlanır. İlk önce bulgur, bir su bardağı soğuk su dökülerek ıslatılır. Suyu çektikten sonra bulgurun içine baharatlar, tuz, irmik ve salça ilave edilir. Bu şekilde 15 dakika kadar yoğurma işlemi yapılır. Yoğurma sırasında ara ara su ilave edilir. Daha sonra ise hamur harcına un koyularak 5 dakika süre ile yoğurma işlemi devam ettirilir. Eğer hamur avuç içinde dağılmıyorsa yoğurma işlemine son verilir. Sonra eller güzelce temiz hale getirilir ve ceviz kadar hamur parça parça avuca alınır. İlk önce yuvarlak şekil verilen hamur, parmakların yardımıyla oyulur ve içine hazırlanan kıymadan koyulur. Hamur kapatılırken ise ucu limon gibi yapılır. Daha sonra bir bardak kadar sıvı yağ olan tavada kızartma işlemi yapılır. Kızaran içli köfte sıcak bir şekilde servis edilir.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış