26 Şubat 2022 09:30 Güncelleme : 26 Şubat 2022 09:30

Bu Kampanya Sadece Çok Kısa Sürecek Başını Taşlara Vurmak İstemeyenler Mutlaka Baksın İşte Sıfır Clio Fiyat

Bu Kampanya Sadece Çok Kısa Sürecek Başını Taşlara Vurmak İstemeyenler Mutlaka Baksın İşte Sıfır Clio Fiyat

Son dönemde otomobil sektörü kapsamında yaşanan yoğun parça sıkıntısı farklı yöntemleri de beraberinde getirmeye başladı. Sektör kapsamında yaşanan bu parça sıkıntısı, Renault Clio araçların 180 bin TL altına düşmesine sebebiyet verebilir. Bu durum vatandaşın yüzünü güldüreceğe benziyor!


Otomobil sektörü kapsamında yaşanan araç parça sıkıntısı tüm vatandaşın yakındığı durumlar arasında yer alıyor. Vatandaşlar genellikle çip konusunda çok büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Bu yaşanan sıkıntılardan dolayı birçok otomobil üreticisi fabrika kapsamında yenilenmiş olan otomobillerin satışını yapacağını açıkladı. 

Sadeleştirilmiş Olan Otomobiller

Yaptığımız haber yenilenmiş otomobillerin yanı sıra sadeleştirilmiş olan otomobilleri içeriyor. Sadeleştirilmiş otomobil ne demek? Sorusunun aklınız geldiğinin farkındayız.

Sadeleştirilmiş otomobillerin tanımını yapacak olursak; en baz donanım kapsamından bile bazı belirli özelliklerin tamamen çıkarılmasını ifade etmektedir. Otomatik camlar, hava yastıkları, ABS gibi araba için zorunlu olmayan özelliklerin tamamen devre dışı bırakılması, sadeleştirilmiş otomobillere örnek olarak gösterilebilir.

Tabii ki de bu noktada otomobil kapsamında hangi özelliklerin devre dışı bırakılacağı tamamen üretici firmaya bağlı. Yani örnek verecek olursak kimi üretici otomatik camları çıkartırken kimi üretici hava yastıklarını çıkarmaktadır.

Üretici Firmalar Neden Böyle Bir Şey Yapıyor?

Üretici firmaların bunu yapması tamamen çip gereksinimini azaltmak. Nitekim bir nokta da sadeleştirme operasyonu olarak da nitelendirilebiliyor.

İkinci sebep ise küresel piyasa kapsamında yaşanan ekonomik bunalım. Şu anda dünyada bilinen birçok ekonomide rekor seviyede enflasyon oranları açıklanıyor. Bu durum da fiyat skalalarının küresel pazar kapsamında artmasına sebep oluyor.

Fiyatların artması nedeni ile otomobil sektörüne olan talep de bir hayli azalıyor. Markaların ise bu noktada yapmak istediği, düşen taleplerin önüne geçerek, talep oranını yükseltmek.

Üretici Firmalar Neden Böyle Bir Şey Yapıyor?

Renualt Boş Durmuyor!

Renault ise bu kapsamda boş durmuyor. Bu konuda çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Renault Clio aracında bu çalışmayı yürütmeyi planlıyor. Renault Clio’nun yeni aracı heyecanla bekleniyor. Eğer beklentiler karşılanırsa bu durum oldukça tutacağa benziyor. Bir noktada Renault bu sadeleştirme olayının öncüsü niteliğinde olacak.  

Etiketler

Otomobil  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış