12 Şubat 2022 19:30 Güncelleme : 12 Şubat 2022 19:17

Bu Keki Yerken Kendinizi Limon Bahçesinde Gibi Hissedeceksiniz! İşte Pamuk Gibi Yumuşak Limonlu Kek Tarifi!

Bu Keki Yerken Kendinizi Limon Bahçesinde Gibi Hissedeceksiniz! İşte Pamuk Gibi Yumuşak Limonlu Kek Tarifi!

Çayın yanında sıcak ve yumuşak bir kek yapmak isteyen hanımlar, bu tarife koşun! Eşiniz sizden her gün bu keki yapmanızı isteyecek! İşte limonlu kek tarifi ve püf noktaları!

Kek çeşitlerini saymaya kalksak saatlerce kek çeşidi sayabiliriz. Çünkü onlarca ürün, kek hamuru ile karıştırılarak kek yapılmıştır. Ama kek yaparken asıl olan keki yumuşak ve nemli şekilde pişirmektir. Kek nasıl yapılırsa yapılsın, içine ne katılırsa katılsın mutlaka yumuşak ve nemli olmalıdır. Peki bu kıvamda limonlu bir kek yapmak için nasıl bir yöntem izlenmelidir? Basit ama herkesin severek tükettiği kek nasıl yapılır? İşte pamuk gibi yumuşak limonlu kek tarifi!

Limonlu Kek Tarifi Malzemeleri

- Üç tane yumurta
- Bir su bardağı dolusu toz şeker
- Bir su bardağı dolusu süt
- Bir çay bardağı kadar sıvı yağ
- Bir paket kabartma tozu
- Bir paket vanilya
- İki buçuk su bardağı kadar un
- Bir tane limon 

Limonlu Kek Tarifi Malzemeleri

Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

İlk önce yumurta ve şeker derin bir çırpma kabına alınır. İkisi birlikte iyice köpürene kadar çırpılır. Sonra limonun dış kısmı rende ile rendelenir. Yumurtalı ve şekerli karışımın içine atılır. Limonun suyu ise yine bu karışımın içine sıkılır. Sonra süt, un, kabartma tozu, vanilya ve sıvı yağ da karışının içine ilave edilirler. Daha sonra tüm malzemeler el çarpıcısı ile ya da mikser ile kek hamuru kıvamına gelene kadar çırpılır. İçinde pütür ve un topağı kalmamasına kesinlikle dikkat edilmelidir. Ardından kek kalıbı güzelce yağlanır. Kalıbın üzerine yüksekten kek hamuru dökülür. Yüksekten dökülmesinin nedeni ise içinde hava kabarcıklarının olup göz göz olmasını sağlamaktır. Bu şekilde kalıba alınan kek hamuru, önceden ısıtılmış 170 derecelik ısıdaki fırında yaklaşık olarak 45 dakika kadar pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın kürdan ile kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Limonlu keki fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilebilir. Parça limonlar koyarak da süsleme yapılabilir. İlk sıcağı çıktıktan sonra çayın yanında limonlu kek servis edilir.

Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış