1 Ekim 2022 11:30 Güncelleme : 1 Ekim 2022 11:30

Bu mesaj size de geldiyse dikkat ben kanmam demeyin! Binlerce kişi Instagram'dan böyle dolandırıldı

Bu mesaj size de geldiyse dikkat ben kanmam demeyin! Binlerce kişi Instagram'dan böyle dolandırıldı

Bilişim Uzmanı Yasin Abbaz, son dönemlerde dolandırıcıların sosyal medya üzerinden attığı mesajlara dikkat çekti. Dolandırıcıların çeşitli mesajlar atarak vatandaşları kandırmaya çalıştığını ifade eden Yasin Abbaz, önemli uyarılarda bulundu. Açıklamaları gündemde oldukça dikkat çekti.

Son zamanlarda dolandırıcıların yeni yöntemlerinden biri de sosyal medya üzerinden mesaj atarak kullanıcıların verilerine ulaşmak oldu. Kullanıcılara gönderilen bu mesajlarla birlikte pek çok kişi de bu mesajlarla dolandırılmaya başlandı. Bilişim Uzmanı Yasin Abbaz bu konuda önemli uyarılarda bulundu. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Mesaj üzerinden dolandırıcılık yöntemi

Söz konusu sosyal medya üzerinden mesaj atan dolandırıcıların, hedef kişi hakkında şikayet olduğuna dair bir sahte ekran görüntüsü gönderdiklerini ifade eden Yasin Abbaz, bu yöntemle birlikte sosyal medya kullanıcılarını tuzağa düşürmeye çalıştıklarını da ifade etti. Gündemde oldukça dikkat çeken açıklamalara imza atan Yasin Abbaz, sosyal medya hesaplarının çalınmasının kritik verilere ulaşılması adına dünyanın en önemli tehditleri arasında yer aldığını da anlattı.

Mesaj üzerinden dolandırıcılık yöntemi

Yasin Abbaz uyarılarda bulundu

Bilişim Uzmanı Yasin Abbaz, en önemli tehditler arasında sosyal medya hesaplarının çalınması olduğunu işaret ederken;

“Oltalama saldırılarında, saldıran kişi bir yem hazırlar ve hedefindeki kişinin takılmasını bekler. Bu daldırının amacı kişilerin sosyal medya hesaplarını, kişisel verilerini ve kredi kartı bilgilerini çalmaktır. Özellikle instagram üzerinde de yaşanan bir dolandırıcılık türü var. Kullanıcılara haklarında kötü içerikli şikayetler olduğu yönünde içinde ekran görüntüsü de bulunan mesajlar atılıyor. Örneğin söz konusu kullanıcıya; ‘Kocamla konuşmalarını yakaladım. Evli bir adamla konuşmak nasıl bir ahlaktır’ gibi şikayet açıldığı, sizin hesabınızda paylaşıldığı ve diğer insanların bunu gördüğü söyleniyor. Şikayeti kaldırmak ve görmek için bir link paylaşılıyor. Olay tam olarak burada başlıyor. Merak edip linki tıkladığınızda siteye ulaşabilmek için sizden bazı bilgilerinizi ‘kullanıcı adı, şifre’ gibi bu verilerinizi girmenizi istiyorlar. Önerimiz kesinlikle bu bağlantıya tıklamamanız yönünde. Aslında özet olarak hesaplarımızı onlar çalmıyorlar, bizler kendi ellerimizle verilerimizi onlara gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya güvenliği için 2 faktörlü kimlik doğrulasını açmanın karşı tarafın işlerini biraz daha zorlaştıracağını da ifade etti.

Yasin Abbaz uyarılarda bulundu

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış