19 Şubat 2022 17:28 Güncelleme : 19 Şubat 2022 17:28

Bu Saç Modelleri İle Tüm Dikkatleri Üzerinize Çekeceksiniz! İşte Renkli Saç Modelleri

Bu Saç Modelleri İle Tüm Dikkatleri Üzerinize Çekeceksiniz! İşte Renkli Saç Modelleri

2022'nin trend saç modası renkli saç modeli oldu gibi şimdiden. Peki saç nasıl renklendirilir? en sağlıklı şekilde saç renklendirme nasıl olur? İşte tüm detaylar

 Saç renklendirme saçın boyanarak renginin değiştirilmesiyle olur. Genelde saç boyaması KADIN cinsiyeti tarafından daha sıklıkla yapılır. Günümüzde tabi ki erkekler tarafından da saçlar boyanarak renklendirilebiliyor. 

Saç Nasıl Renklendirilir?

 Saç evde veya kuaförde boyanarak renklendirilebilir. Maliyeti daha azaltmak isterseniz genelde evde daha doğal ve maliyetsiz de bu işlemi yapabilirsiniz. Kuaförlerde kullanılan saç boyalarının kimyasal içeriklerinin fazla olduğunu düşünürsek evde boyama işleminin tercih edilmesi hiç de tesadüf değildir.
Peki, saç nasıl boyanır? Hangi renk boya kullanılarak saç boyanacak olursa olsun öncelikle bir baz olmalıdır. Baz, boyanın saçta tutunabilmesi için gerekli bir aşamadır. Bazı hazırladıktan sonra istediğiniz boyayı evde kendiniz doğal yollarla hazırlayabilir veya hiç uğraşmayıp kuaföre de gidebilirsiniz. Evde boya hazırlamak isterseniz eğer istediğiniz her renk için farklı malzemeler alarak kullanmanız gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki malzemeleri almanız ve doğru ölçülerde kullanmanız gerekmektedir. 

Saç Boyası Nasıl Yapılır?

 2 yemek kaşığı siyah çayın üzerine 1 fincan kaynar su dökün. Suyu döktükten sonra bir süre demlenmesini bekleyiniz. Çayın rengi suya tamamen çıktığında çayı güzelce süzün. 1 çay kaşığı tercihen üzüm sirkesi ( diğer sirkeler de kullanılabilir ancak en iyi sonuç için üzüm sirkesi tavsiye edilir).  Bunları uyguladıktan sonra içerisine  1 yemek kaşığı zeytinyağı ve  1 yemek kaşığı yoğurt ekleyerek güzelce karıştırın. Bu karışımın birbirine iyice geçmesi gerekiyor.


Saçı boyamak için saçı öncelikle ayırın. Saçı boyarken diplerden başlamak mühimdir. Çünkü en zor saç dibi renk almaktadır. Saçını dibi bittikten sonra uçlara doğru boyama işlemine devam edilmelidir. Saçın boyasının tutması için ortalama 30-40 dakika arası saçta bekletmek gerekir. Saçı boyadıktan sonra boya her yıkamada saça biraz daha oturur. Saçın rengini soğutmak için mor şampuan kullanmak tavsiye edilir.

Saç Boyası Nasıl Yapılır?

Trendleri takip edenler için tavsiye edebileceğimiz bazı renkler olmasıyla birlikten herkesin kendine yakışan rengi bularak o renk ile saçlarını renklendirmeli. Ama eğer yaz aylarında saçlarınızı boyayacaksanız size tavsiyemiz dipleri boyamadan ufak ışıltılar veya sarılar atmak. Umarım hepiniz en az maliyetle çok iyi saçlar elde edersiniz. 

Etiketler

Kadın  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış