21 Şubat 2022 12:59 Güncelleme : 21 Şubat 2022 12:59

Bu Tarif Görümceye Saç Yoldurur! Görümceniz Aynısını Evde Yapmaya Çalışacak! İşte Tavada Patatesli Çıtır Börek!

Bu Tarif Görümceye Saç Yoldurur! Görümceniz Aynısını Evde Yapmaya Çalışacak! İşte Tavada Patatesli Çıtır Börek!

Patatesli börek, 7'den 70'e herkesi mutlu edebilen enfes lezzetlerin başında geliyor. Yıllardır börek salonlarından alınan bu lezzet, artık evlere taşınıyor. Üstelik her evde bulunan ve uygun fiyatlı malzemelerle. İşte, görümce çatlatan mis gibi patatesli börek tarifi ve gerekli olan tüm malzemeler.

Patatesli börek, yıllardır sofralarımızı süsleyen bir yiyecek olarak bilinmektedir. Özellikle bayram gibi özel günler için hazırlanan bu lezzet, börek salonlarından satın alınarak midelere adeta bayram ettiriyor. Fakat günümüzde börek fiyatlarının artması, enfes lezzetin evde yapılmasını da zorunlu hale getirdi.

Hanımlar, çıtır çıtır börekleri artık kendi evlerine taşıyorlar. Mis kokulu patatesli bir börek, hem çocukları hem de tüm aile bireylerini çok sevindiriyor. Biz de sizler için börek salonlarında bulamayacağınız özel bir tarif hazırladık. Şimdiden afiyet olsun!

Görümce Çatlatan Patatesli Börek İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Börek İçin;
• Patates (5 adet orta boy)
• Tuz (1 tutam)
• Karabiber (1 tutam)
• Toz Kırmızı Biber (1 tutam)
• Yufka (2 adet)
Sosu İçin;
• Yoğurt (2,5 yemek kaşığı)
• Sıvı Yağ (3 yemek kaşığı)
• Tuz (Yarım çay kaşığı)
• Kabartma Tozu (1 paket)
• Su (Yarım su bardağı)
Üzeri İçin;
• Süt (1 çay bardağı)

Görümce Çatlatan Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

1. Tarifimize 5 adet orta boy patatesimizin kabuklarını soyarak başlayalım. Daha sonra güzelce yıkadığımız patateslerimizi bir kabın içerisine dikkatlice rendeleyelim.
2. Rendelediğimiz patateslerin suyunu iki avucumuzun arasına alarak güzelce sıkıyoruz. Bu işlem sırasında patateslerden su çıkmıyorsa aile bireylerinizden yardım alabilirsiniz.
3. Suyu sıkılmış olan patateslerimize malzeme bölümünde yer alan baharatlarımızı ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. 2 – 3 dakikalık bir karıştırma işleminden sonra iç harcımız hazır hale gelecek.
4. Lezzetli patatesli böreğimizin sosu için sos malzemeleri kısmında belirttiğimiz ürünleri derince bir kabın içerisine alıyoruz. Daha sonra hepsini karıştırmaya başlıyoruz.
5. Ardından yufkalarımızı tezgaha yayıyoruz ve her bir yufkayı 8’e bölüyoruz. Yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla hazırladığımız sostan sürüyoruz. Bu adımda yufkanın her noktasının sos ile ıslanmasına dikkat etmemiz gerekiyor.
6. Daha sonra 8 parçaya ayırdığımız yufkaların üzerine patatesli harcımızdan serpiyoruz.
7. Yufkaların her birini rulo şeklinde yuvarlayarak kendi etrafında spiral bir şekilde dolandırıyoruz. Gül şeklini alan yufkalarımızı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine tek tek yerleştiriyoruz.
8. Tüm yufkaları tepsinin üzerine serdikten sonra kalan sosun içerisine süt ekleyerek karıştırıyoruz ve yine bir fırça yardımıyla bu sosu da yufkalarımızın üzerine sürüyoruz
9. Önceden 180 dereceye ayarladığımız fırında üstleri kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişiyoruz. Süre sonunda böreklerimizi fırından alarak servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış