20 Şubat 2022 22:02 Güncelleme : 20 Şubat 2022 22:02

Bu Tehdit Koronadan da Büyük! Bilim Dünyası Harıl Harıl Çare Arıyor Deniz Seviyesi Yükselmeye Devam Ederse...

Bu Tehdit Koronadan da Büyük! Bilim Dünyası Harıl Harıl Çare Arıyor Deniz Seviyesi Yükselmeye Devam Ederse...

Tüm dünya için yeni bir tehlike daha ortaya çıktı. Koronadan daha büyük bu tehlike resmen tüm dünyayı sarsacak. Bilim insanları harıl harıl çalışarak bu felakete bir çare arıyor. Ancak ilerleyen süreçte neler olacağı belli değil. Deniz seviyesi bu şekilde yükselmeye devam ederse felaket durdurulamayacak. İşte hayatımızı tehlikeye atan bu felaketin detayları…

NASA’nın açıklamış olduğu rapora göre; önümüzdeki 30 yıl içersinde deniz seviyelerinde bu şekilde ciddi oranda yükselme yaşanacağı düşünülüyor. Raporun içersinde, hesaplanan bu artışın son 100 yılda yaşanan toplam miktar artışına denk geldiği verilerle raporda kanıtlanıyor. Çalışmayı sürdüren bilim insanları, deniz seviyeleri bu şekilde yükselmeye devam ederse felaketi beraberinde getireceğini söylüyor. Uzmanlar sahil kesimlerinin tamamen sular altında kalabileceğini de konuşmalarına ekledi.

NASA ve NOAA neredeyse her yıl deniz seviyesi yükseliş teknik raporu hazırlıyor. Son dönemde yapılmış olan deniz seviyesi yükselişi teknik raporuna göre deniz seviyelerinin yükselmesinde büyük oranda bir artış tespit edildi. Bu önemli oranda ki artış neredeyse önümüzdeki 10 yıl büyük oranlarda değişimler yaşatacak. Deniz seviyelerinin bu şekilde hız kesmeden yükselmeye devam etmesi, kış şeritlerinde yer alan konutlar ve vatandaşlar için tehlike arz ediyor. Araştırma sonucunda küresel bir uyandırma çağrısı isimli uyarı geçilse de vatandaşın bu konuda daha dikkatli olması bekleniyor.

2050 Yılı İşaret Edildi

Yapılan araştırmanın sonucunda deniz seviyesinin yükselme oranı bu şekilde devam ederse 30 yıl sonrasında kıyı şeritlerinin tamamen sular altında kalacağı duyuruldu. Fırtına dalgalanmaları, kuyu erezyonu, yüksek gelgitler ve benzeri doğasal olaylar sulak alan kaybının yoğunlaşmasına neden olduğu açıklanan raporda bunun bir domino etkisine neden olabileceğini eklediler. Domino etkisi nedeniyle 2050 yılında deniz seviyesinin 10-12 inç daha artacağını dile getiren bilim insanları, bu şekilde giderse dünya için büyük tehlike arz ettiğini de eklediler.

2050 Yılı İşaret Edildi

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış