29 Haziran 2022 13:27 Güncelleme : 29 Haziran 2022 13:27

Bu uygulamaları acil silin! Telefondaki bilgileri hızla çalıp kullanıyor

Bu uygulamaları acil silin! Telefondaki bilgileri hızla çalıp kullanıyor

Google silinmesi gereken uygulamaları duyurdu. Görenler hemen bu uygulamaları silmeye başladılar. Zararlı olan bu uygulamalar kişisel bilgilerimize ulaşıyorlar. Google bu uygulamaları listeledi görenler hemen telefonunuzdan bu uygulamaları yok edin.

Günümüzde akıllı telefonlar hem hayatımızı kolaylaştırıyor hem de oldukça kullanışlı olmasından kaynaklı çok fazla tercih ediliyor. Günlük yaşamımızda yapacağımız işleri bile kolay ve hızlı bir şekilde halleden bu telefonlar birçok kişinin hayatında büyük bir öneme sahip. Hayatımızı oldukça kolaylaştıran bu akıllı telefonlarının yararlarını saymakla bitiremeyiz fakat bunların yanında zararları da mevcut. Google akıllı telefonlarda bulunmaması gereken uygulamaları listeledi. Oldukça tehlikeli olan bu uygulamalar bizlerin kişisel bilgilerine kolayca ulaşabiliyorlar. İşte Google’ın listesindeki o uygulamalar…

Bu uygulamalar varsa telefonunuzdan hemen yok edin kişisel bilgilerinize erişmiş olabilirler

Akıllı telefonların yararlarının yanında zararları da bulunmaktadır. Özellikle telefonumuza yüklediğimiz bazı uygulamalar var ki tüm bilgilerimize kolayca erişim sağlayabiliyor. Tehlikesinden habersiz bir şekilde yüklediğimiz bu uygulamalar bizlerin kişisel bilgilerini çalabiliyorlar. Google bu konu hakkında tehlikeli uygulamaları buldu ve liste şeklinde yayınladı. Görenlerin telefonundan hemen sildiği bu uygulamaları birçok kişi habersiz bir şekilde kullanıyorlar. Tehlikenin varlığından habersiz bir şekilde kullandığınız bu uygulamalar telefonunuzdaki özel bilgilere kadar ulaşabiliyorlar.

Bu uygulamalar varsa telefonunuzdan hemen yok edin kişisel bilgilerinize erişmiş olabilirler

Google’ın listelediği o uygulamalar

Akıllı telefonunuza yüklediğiniz bazı uygulamalar önemli derecede tehlike barındırmaktadır. Tehlikeli içeren o uygulamaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  •  Call Recorder: Telefon görüşmelerinizi kayıt altına alan bu uygulama aynı zamanda gizlice sizlerin sesini üçüncü parti uygulamalarla paylaşmaktadır.
  •  Realtime Booster: Telefonunuzu hızlandırdığınızı düşündüğünüz bu uygulama sizlerin kişisel verilerine ulaşarak çalma riski barındırmaktadır.
  •  SmarSwipe: Bu tehlikeli uygulama kredi kartı bilgilerinize erişim sağlıyor ve çalma riski barındırıyor.
  •  Horizon Beauty
  •  CameraSuper
  •  CameraArt
  •  Effects for Photo
  •  Awesome Cartoon
  •  ArtArt Filter

Google’ın listelediği o uygulamalar

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış