20 Aralık 2022 08:30 Güncelleme : 20 Aralık 2022 08:30

Bu yiyecekleri hayatınızdan çıkarın, tüylere veda edin! İşte vücutta tüylenme yapan yiyecekler

Bu yiyecekleri hayatınızdan çıkarın, tüylere veda edin! İşte vücutta tüylenme yapan yiyecekler

Tükettiğimiz bazı yiyeceklerin vücudumuzda tüylenme yaptığını daha önce duydunuz mu? Özellikle kadınların en çok şikayet ettiği konulardan biri olan tüyler bazı yiyeceklerle birlikte daha çok artabiliyor. Peki, tüylenme yapan yiyecekler nelerdir?

Tüylenmeler hem biyolojik faktörlerden hem de çevresel faktörler dolayı ortaya çıkabilir. Özellikle düzenli olarak alınan bazı ilaçlar, çeşitli rahatsızlıklar ve bazı yiyecekler sonucunda tüylenmeler artabilir. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Tüylenme neden oluşur?

Yüz bölgesinde bulunan tüyler özellikle kadınlarda gözle görülemeyecek kadar ince bir yapıya sahiptir. Bunun yanı sıra hormonal dengesizlikler, çevresel faktörler veya bazı rahatsızlıklar sonucunda bu tüylenmelerde artış görülebilir. Genellikle erkeklik hormonu olarak bilinen testosteronunun aşırı salgılanmasının ardından kadınların çene, bıyık ve yanak bölgelerinde de belirgin ve siyah tüyler oluşabilir. Biyolojik ve çevresel faktörler sonucunda tüylenmelerde artış olabileceği gibi bazı yiyecekler sonucunda da tüylenmeler artabilir. Peki, tüylenmeye sebep olan besinler hangileri?

Tüylenme neden oluşur?

Tüylenmeye sebep olan besinler

Yapılan bir araştırmaya göre glisemik indeksi yüksek olan besinlerin testosteron seviyesinde artışa neden olduğu ve tüylenmeye yol açtığı ortaya çıktı. Rafine şekerler, yüksek karbonhidrat içeren gıdalar kek, bisküvi, kurabiye, pasta gibi yiyecekler vücutta aşırı ve hızlı bir şekilde enerji salınımına yol açtığı ve bunun sonucunda da insülin direnci oluştuğu biliniyor.

İnsülin, vücuttaki kan şeker seviyesini düzenleyen hormondur ve direnç oluşmasıyla birlikte salgılanan bu hormon kan şekeri seviyesini düşürmede başarısız hale gelir. Kan şekerini düşürmek için daha fazla insülin ürettikçe erkeklik hormonu olarak bilinen testosteron salgılanır. Testosteron, erkek tipindeki kıllanmaya sebep olarak bazı bölgelerde tüylenmeler artar. Peki, tüylerden kurtulmak için ne yapmak gerekir?

Tüylenmeye sebep olan besinler

Tüylenmeden kurtulmak için ne yapmak gerekir?

Bu durumu tam tersine çevirmek için kadınlık hormonu olarak adlandırılan östrojen salgılayan besinler tüketilebilir. Bu besinler arasında; çilek, hurma, kuru üzün, şeftali, brokoli, keten tohumu ve susam gibi besinler bulunur. Bu yiyeceklerin düzenli tüketilmesi sonucunda östrojen hormonunun salgılanması da artar.

Etiketler

Kadın  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış